İnegölspor amigosu Tefik Taşkın düzenlediği basın toplantısında inegölspor başkanlığı için adaylığını açıkladı. Başkanlık için aday çıkmazken henüz Taşkın İnegöl'deki kanat önderleri ve Belediye Başkanı Alper Taban'a yüklendi. 

Geçtiğimiz günlerde Başkan Alper Taban başkanlığında yapılan toplantıda sonuç çıkmadığını belirten Taşkın “İnegölspor kongresi bayrak yarışı oluyor daha sonra bayrak teslimatı oldu. 10 gündür kulislerde konuşulanlar var. STK’lar bir araya geliyor kıymetli başkanımız Alper Taban’ın iş adamlarımızı göreve çağırıp toplantı yapıyorlar. İnegölspor ile alakalı olumlu sonuç çıkmadı. Heryerden başkan adayları çıkıyor ne kadar güzel zengilik bu sevindirici bir olay   ama tabi bugün mali yapılanmada herkes durumu biliyor bende farkındayım.

“İnegölspor’un türk futbolunda bir markadır. İnegöl’ü övüyoruz %70 oy alıyor diyoruz bu kadar ihracat yapıyoruz diyoruz ama bakıyoruz ki söylenen şeyler fos çıkıyor. Söylenenlerle uygulananlar arasında fark var. Kaymakamımız belediye başkanımız İTSO başkanımız oda ve STK başkanlarımızın bir bütünleşmesini istiyoruz. Ama görünen o ki kimseden bir ses çıkmıyor. İnegölspor sahipsiz kalmaz biz adayız dedik ama had bilmek çok önemlidir. Ben nereden geldiğimi nasıl olduğumu herkes biliyor. İnegölspor’da başkanlık yapmanın bedelinin ne kadar ağır olduğunu biliyoruz.”

Bursaspor’u kurtarmak için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı  Alinur Aktaş’ın kellesini koyduğunu söyleyen taşkın konuşmasını şöyle sürdürdü. Alper Başkanımız ile Kani Âdemoğlu döneminde 2 senelik süreçte çok önemli bir birliktelik oldu. Ekonomik krize rağmen güçlü irade gösterildi bundan dolayı ben kendilerine teşekkür ediyorum. Şimdi örnekler verirsek Bursaspor’un durumu çok büyük borcu var. İnegöl’ün çocuğu gurur duyduğumuz kıymetli büyükşehir belediye başkanı Alinur Aktaş’ın Bursaspor’u kurtarmak için girişimleri var. Bursa’da bizim Bursaspor’da.  Alinur Başkan 1 milyar TL’lik borca kellesini koyuyor bu adam örnek alınması gereken bir insanların ben kendilerine bu konuda yürekli onurlu şerefli davranıştan dolayı teşekkür ediyorum.  İnegöl’deki büyüklerimizden rica ediyorum, buradaysam bu benim ayıbım değil İnegöl güçlü konumdadır ama biz farkında değiliz. İnegöl, İnegölspor ile marka değerini buldu. Dışarda İnegölspor’un ne kadar kaliteli olması o kadar İnegöl bilinir.

Başkan Adayı Tefik Taşkın bugün İnegöl Ticaret Sanayi Odası Başkanı Yavuz başkanımız ile görüştüm onlarda bir mücadele içindeydi ama kimseden ses çıkmadı. Bugün bir büyüğümüz gelir bizi uyandırdın der biz aday olacağız dediği an ben geri çekilirim.

İnegöl’de ki kanaat önderlerini birleşmeye davet ediyoruz. Ola ki kimse aday çıkmadı bize kalacak ben çok mu istiyorum sigara almaya 500 eksik ama ben buradaysam onların ayıbı. İnegölspor başarırsa topçu ve yöneticilerin başarısı olur başarısızlık ise bizi buraya getirenlerin olur.”