Bursa genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve aşırı soğuk hava koşulları nedeniyle eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Meteorolojik veriler doğrultusunda, olağan dışı buzlanma ve don olaylarının meydana gelmesinin beklendiği, bu durumun hayatı olumsuz etkileyeceği ve uzun sürebileceğinin değerlendirilmesi üzerine karar alındı.
Bu kapsamda 02 Ocak 2026 Cuma günü, Bursa il genelinde faaliyet gösteren resmî ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile Kur’an kursları dâhil) eğitim-öğretim yapılmayacak.
Ayrıca kamu kurumlarında görev yapan hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan personel ile anaokulu ve kreşlere devam eden çocuğu bulunan kadın personel (kurum işleyişi açısından mesaisi zorunlu olanlar hariç) aynı gün idari izinli sayılacak.





