Konuyla ilgili açıklama yapan Teşkilat Başkanı Ahmet Yıldız, parti mahalle teşkilatları tarafından gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında 100’e yakın camide 150 imam hatip ve müezzine ziyarette bulunduklarını ifade etti. Yıldız, Saadet Partisi’nin temel ilkesinin ‘önce ahlak ve maneviyat’ olduğunu belirterek “Bu temel ilkemizin halkımız nezdinde en önemli takipçileri din görevlilerimizdir. İbadetler ferdi olarak yapıldığı gibi bir kısmı da toplu olarak yapılır. Toplu ibadet mekanları camilerdir. Bu topluluğu sevk ve idare eden birilerinin olması tabiidir. İmam Hatipliğin kaynağı da buradan başlar.  Bugün ülkemizin en ücra köşesinden metropol şehirlerine kadar her köşesinde din görevlilerimiz halkımıza din hizmeti sunmaktadır. Bu anlamda kendilerinin büyük bir sorumlulukları olduğunu biliyoruz. İşte hem bu sorumluluklarının bilincinde olduğumuzu hatırlatmak hem de ifa ettikleri görevlerden ötürü teşekkür etmek için her yıl olduğu gibi bu yıl da kendilerini ziyaret ederek hediyemizi taktim ettik.” dedi.

Yerli ve Milli Parti'den Mardin'de 'Milli Marş' kararına tepki! Yerli ve Milli Parti'den Mardin'de 'Milli Marş' kararına tepki!

Herkesin din görevlilerini görmezden geldiği zamanlarda Saadet Partisi olarak her yıl muntazam olarak onların ayağına giderek haftalarını tebrik ettiğini belirten Yıldız, “Saadet Partisi’nin bu çalışması sanırım bazı yerel idarecilerimize örnek olacak ki bu sene din görevlilerimiz için bir kahvaltı tertip edilmiş. Bu güzel bir gelişme. Ancak biz yine kıymetli din görevlilerimizi ayağımıza çağırmak yerine onların ayağına gitmeyi uygun bularak ziyaretlerimizi bizatihi görev yaptıkları camilerinde gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonraki süreçte din görevlilerimize gereken önem gösterilir” dedi.

Editör: Süper Kanal TV