Dünyanın savaşlarla, küresel çetelerin tuzaklarıyla, tehditler ve hilelerle kargaşaya sürüklendiği günlerde, Türkiye uyguladığı politikalarla geleceğini imar ediyor. Bu süreçte bilgi kirliliği had safhaya ulaşırken, AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk ile Siyaset Bilimci-Yazar Murat Bahadır Akkoyunlu “Kent Buluşmaları” ismini verdikleri seminerlerle küresel çetelerin oyunlarını bir bir ifşa ediyor.

Bu programlar kapsamında Cumartesi akşamı Sani Konukoğlu Konferans Salonunda Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği tarafından İnegöl Bayburt Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğinde “Merkez Güç Türkiye-Küresel Şahlanış” konulu seminer düzenlendi. Aynı zamanda kendisi Bayburtlu olan Siyaset Bilimci-Yazar Murat Bahadır Akkoyunlu’nun hemşerileri ile buluştuğu programda, yeni dünya düzeni ve Türkiye’nin bu düzende merkez güç olma yolundaki adımları anlatıldı.

“AMACIMIZ; MERKEZ GÜÇ TÜRKİYE”

Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katıldığı program, Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı’nın açılış konuşması ile başladı. 2018 yılında kurulan derneklerinin bugüne kadar 20’yi aşkın organizasyona imza attığını hatırlatan Yazıcı, amaçlarının geleceğin Türkiye’sinin temellerinin atıldığı bu dönemde doğrunun yanında saf tutarak Merkez Güç Türkiye hedefine katkı sunmak olduğunu dile getirdi. Programın 12 Mart’ta olmasının da ayrı bir anlam ifade ettiğini dile getiren Yazıcı, “Bugün Mehmet Akif Ersoy’un Tacettin Dergahında kaleme aldığı İstiklal Marşımızın kabulünün de 101. Yılı. Hem milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u hem de bu vatan için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Bizler 2200 yıllık devlet geleneğinin temsilcileriyiz. Bin yıl önce Sultan Alparslan’dık, 700 yıl önce Osmangazi, 1453’te Fatih, 100 yıl önce Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Han, Mehmet Akif, Mustafa Kemal idik. Bugün de aynı kan, aynı vatan sevgisi ve aşkla Anadolu’nun değişmez sahibi olarak tüm dünyada adaleti sağlayacak nesilleriz” dedi.

“ASIL BAŞLANGICI 2023’TE YAPACAĞIZ”

Açılış konuşmasının ardından AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk ile Siyaset Bilimci-Yazar Murat Bahadır Akkoyunlu sahneye çıktı. 2 saati aşkın süre devam eden programda Osmanlı’nın hakimiyeti yitirmeye başladığı dönemden başlayarak o gün yapılan hatalar ve eksikler ile bugün başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünyada bir güç merkezi olma yolunda ilerleyen Türkiye’nin hamleleri anlatıldı. Zaman zaman Külünk’ün sorularını Murat Bahadır Akkoyunlu yanıtlarken, bazen karşılıklı fikir beyanlarıyla salondaki vatandaşlar aydınlatıldı. Özellikle son dönemde yaşanan yağ ve bazı temel gıda maddeleri üzerinden oynanan oyunlar, yakın zamanda yaşanabilecek benzer sorunlar İnegöl’de masaya yatırıldı. Küresel çetenin oyunlarının bir bir ifşa olduğunu, ancak bu oyunların son bulmayacağını vurgulayan Metin Külünk, artık teslim olmayan bir Türkiye olduğunu ve asıl yeni başlangıcın 2023 itibariyle olacağını ifade etti.

Program sonunda konuklara Kaymakam Eren Arslan ve Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı tarafından hediye takdimleri gerçekleştirildi.

Editör: Süper Kanal TV