Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatının “Her Mahalle Bir İnegöl” konseptiyle başlattığı mahalle programlarının ilki geçtiğimiz pazar günü Cerrah Mahallesinde gerçekleştirildi.
ESNAF ZİYARET EDİLDİ. AŞURE İKRAMI YAPILDI ÇOCUKLAR İÇİN OYUN SAHASI KURULDU
Program öncesi Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan EROĞLU yönetim kuruluyla birlikte mahalle esnafını ziyaret etti. Mahalle meydanında yapılan programda vatandaşlara aşure ikram edilirken mahalle çocuklarına yönelik alanda Gençlik Kolları tarafından büyük bir çocuk oyun sahası kuruldu.
Aşure ikramından sonra programın açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Cerrah Mahalle Başkanı Hasan DEMİR Cerrah Mahalle teşkilatı olarak bugüne kadar bir çok basın açıklaması gerçekleştirdiklerini ve Cerrah mahallesinin sorunlarını ve çözüm önerilerini hep gündemde tutmaya çalıştıklarını ifade etti.
SAADET PARTİSİ SADECE SEÇİM DÖNEMİ ORTAYA ÇIKAN PARTİLERDEN DEĞİLDİR
Hasan DEMİR konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bizler sadece seçim zamanı ortalığa çıkan, seçimden sonra ise bir daha yüzünü görmediğiniz diğer partilerden değiliz. Bizler Rahmetli Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN hocamızın Genel Başkanlığını yaparken vefat ettiği ve emaneti bizlere teslim ettiği Milli Görüş’ün tek partisi olan Saadet Partisiyiz. Hepinizin de bildiği gibi Saadet Partisi her zaman Cerrah’ın ve Cerrahlının yanında olmuştur. Cerrah Mahalle teşkilatı olarak bugüne kadar bir çok basın açıklaması gerçekleştirdik. Cerrah mahallemizin sorunlarını ve çözüm önerilerini hep gündemde tutmaya çalıştık. Yollarımızla, altyapımızla, park alanlarımızla ilgili sorunları sürekli gündemde tutarak çözüme katkı sunmaya çalıştık. Bugün yine sizlere hem ikramda bulunmak hem de sorunlarınızı doğrudan sizden dinlemek için bu programı tertip ettik. Saadet Partisi olarak en büyük sözümüz işlerimizi istişare ile yapmaktır. Bu kapsamda siz değerli mahalle sakinlerimizi burada sorunlarını dile getirmeye ve birlikte çözüm önerilerini istişare etmeye davet ediyorum.” dedi.
DOMANİÇ YOLUNDA YAŞANAN KAZA İÇİN BAŞSAĞLIĞI VE GEÇMİŞ OLSUN
Yapılan mahalle buluşmasında selamlama konuşması yapan Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan EROĞLU konuşmasının başında İnegöl Domaniç yolunda Pazar günü meydana gelen otobüs kazası ile ilgili başsağlığı ve geçmiş olsun temennilerini iletti.
YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ: ADALET, LİYAKAT, İSTİŞARE, AHLAK
Hasan Eroğlu, Saadet Partisinin yönetim anlayışındaki temel esaslara değinerek bugün bu esaslardan İstişareyi gerçekleştirdiklerini ifade etti. 
DEVLETİN BEKASI ADALET İLE SAĞLANIR
Hasan Eroğlu şu şekilde konuştu: “Sadece insan ilişkilerinin değil, toplumsal ve siyasal meşruiyetin kaynağı da adalettir. Devletin bekası ve toplumsal barışın tesisi ancak adaletin hâkim olacağı bir yönetim yapısıyla mümkündür. Saadet Partisi adaletin kâmil manada tesis edildiği bir yönetim anlayışını esas almaktadır.
NİTELİKSİZ YÖNETİCİLER KAMU HAKKINI GASP EDİYOR
“Kamu hizmetlerinden vatandaşlarımızın nitelikli ve adil bir şekilde yararlanması ancak işin ehline verilip liyakate dayalı bir devlet yapısının oluşmasıyla mümkündür. Niteliksiz kamu yöneticilerinin elindeki güç bir süre sonra çıkar amaçlı ve partizanca uygulamalara dönüşmekte ve insanımızın kamu hakkı gasp edilmektedir. Saadet Partisi kamu yönetiminde ehliyet, liyakat ve dürüstlüğün dışında hiçbir kriterin dikkate alınmadığı, kamu kaynaklarının israfına, yandaş kişi ve kuruluşlara peşkeş çekilmesine izin verilmediği bir yönetim anlayışını esas almaktadır.”
FARKLI GÖRÜŞLERİN DİLE GETİRİLMEMESİ TEK ADAM ANLAYIŞINI DOĞURUR
“Devleti yönetenlerin karar alma süreçlerinde istişareye önem vermesi, farklı görüş ve önerileri dikkate alması, katılımcı yönetişim anlayışının gereğidir. Farklı görüşlerin dile getirilemediği ve eleştirilerin ifade edilemediği tek adam yönetim anlayışının doğru ve kuşatıcı kararlar alması oldukça güçtür. Saadet Partisi doğru politikaları uygulamak ve meseleleri ortak akılla çözmek için toplumun farklı kesimlerini temsil eden sivil toplum, özel sektör ve akademi çevrelerinin dâhil edildiği istişari demokrasinin hâkim olduğu bir yönetim anlayışını esas almaktadır. İşte bugün burada yaptığımız bu program yönetim anlayışımızdaki istişarenin bir neticesidir.”
Bunun yanında Saadet Partisi yine dürüstlük ve doğruluğu prensip olarak kabul eden, hukuk ve ahlakın sınırlarına riayet eden, sorumluluk ve emanet bilincine sahip bir yönetim anlayışını esas almaktadır.” dedi.
MAHALLELİNİN SORUNLARI İSTİŞARE EDİLEREK NOTLAR ALINDI
Programın son kısmında ise İlçe Siyasi İşler Başkanı Fikret Bayram tarafından yönetilerek mahalleliye söz verildi. Mahallelilerin paylaştığı sorunlar parti yöneticileri tarafından not alındı. Fikret Bayram alınan bu notlar çerçevesinde çalışmalar yürüteceklerini ve bunları kamuoyuyla yakın zamanda paylaşacaklarını ifade etti.

Editör: Süper Kanal TV