6 Mayıs Radyo Günü dolayısıyla Bursa FM Stüdyolarından canlı yayınlanan ve toplamda 14 radyonun katılım sağladığı Bursa Radyoları Ortak Canlı Yayınında Hasan Şirin'in  konuğu  AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan oldu.

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan 6 Mayıs Radyo Günüyle ilgili yaptığı konuşmada; Televizyon yayını  ve internetin olmadığı  yerlerde frekans aracılığıyla ulaşabildiğimiz tek mecra radyo. Dünyada diğer gelişimlere baktığımızda televizyonculuk, internet  bağlantıları  değişim ve dönüşüme uğradı.Artık  radyoculuk da ihtisaslaşmaya başladı.Televizyon kanallarındaki gibi radyo kanallarında da envai çeşitlilik sağlandı.Radyo anlık ulaşılabilen,popülerliğini hiç kaybetmeyen bir mecra haline geldi.Her birimiz kendi tarzımıza yakın bulduğumuz frekansları dinliyoruz.Evlerimizde,araçlarımızda, işe giderken, dönerken  bize yoldaşlık eden  Radyo, gelenekselliğini korumaya ve  klasik olmaya  devam ediyor.Bu  bağlamda ortak canlı yayında yer alan,Bu sektöre hizmet eden tüm arkadaşların 6 Mayıs Radyo Günü’nü kutluyor,başarılarının devamını diliyorum’’ dedi.

DÜNYAYA  ÖRNEK BİR PANDEMİ DÖNEMİ GEÇİRDİK

AK Parti Bursa İl Teşkilatı olarak Ramazan ayında yoğun çalışmalar yaptıklarını ifade eden Davut Gürkan ; ’’İki yıllık pandemi sürecinin acısını çıkardık diyebilirim.Çok zor bir süreç geçirdik. Yakınlarımızı kaybettik,sağlık anlamında geleceğimizden endişe duymaya başladık, sağlık literatürlerini ezberledik . Alternatif tedavi yöntemlerini keşfettik.Tıbbi anlamdaki çoğu bilgileri de kendi dünyamızda öğrenmeye başladık.Birçok alanda ticari  faaliyetler durduruldu.Maddi manevi zorluklar yaşadık.Şuan  salgının son dönemlerinde olduğumuzu düşünüyorum.Dünyaya  örnek bir pandemi dönemi geçirdik.Devletimizin almış olduğu önlemler  ve halkımızın hassasiyeti neticesinde şükürler olsun ki atlattık.

Tüm teşkilatlar olarak en ücra köşedeki  ilçemizden tutun,  en yoğun ilçemize kadar bütün yönetim kadrosuyla sahadaydık.Arkadaşlarımız çoğu zaman evinde  ailesi ve sevdikleriyle birlikte iftar yapma fırsatı bulamadı.Teşkilat çalışmasından ziyade vatandaşlarımızla hemhal olduk.Vatandaşın dilek ve temennileri,şikayetlerini dinledik bu yüzden Ramazan ayı bizim için çok verimli ve dolu dolu geçti.

Ramazan Bayramı da bizim için tam manasıyla bayram havasında geçti. Bursa’da 390 binden fazla üyesi olan bir partiyiz.Kuruluşumuzdan bu yana teşkilatlarımızda bulunmuş olan  büyüklerimizle biraraya gelme fırsatımız oldu.Bayramın ikinci günü gerçekleştirilen Hemşehri Bayramlaşması  etkinliği de hem protokol, hem de dernek ve STK’lar açısından çok iyi ve verimli oldu.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ dedi.

SÜRDÜRÜLMESİ KOLAY OLMAYAN EKONOMİK BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ

Vatandaşlar  tarafından kendilerine  iletilen sorunları yetkili mercilere aktardıklarını söyleyen AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan; ’’Pandemi sürecinden sonra bütün dünyayı sarsan ekonominin vermiş olduğu  daralma ve pahalılık vatandaşımızın koronavirüsten sonra en büyük derdi oldu.Tüm dünyada pandeminin başından beri artan petrol ,döviz vs.  sebeplerden,  yaşanan fiyat artışlarından dolayı sürdürülmesi kolay olmayan ekonomik bir sürece girdik.Diğer ülkeler kendilerine göre önlemler almaya başladı.Biz de AK Parti hükümeti olarak önlemler almaya çalıştık.Vatandaşlarımızın bizden ciddi beklentileri var.Emekli maaşlarına beklenen ikinci zam,asgari ücret zammı,EYT,3600 gibi konular gündemde.Bu konuları en üst mercilere iletiyoruz.Bakanlıklarımızın talimatlarıyla ciddi bir çalışma içerisinde çıkacak yasalarla çözüme ulaşacağını düşünüyorum.’’ şeklinde konuştu.

BAKANLARIMIZIN BURSA’YA GELMESİNİN BURSAMIZA ÇOK CİDDİ FAYDALARI VAR

Bursa’ya gelecek hizmetler noktasında  kulis çalışması yaptıklarını ifade eden Davut Gürkan; ‘’Milletvekillerimizle beraber Bakanlarımız ve Genel Başkan Yardımcılarımızın da desteğiyle ciddi bir kulis çalışması yapıyoruz.Bursa’ya yapılan yatırımlarda da göreceğiniz üzere  Bursamızı ziyaret eden Bakanlarımızdan birçok müjdeler ,sözler ve taahhütler   aldık.Bakanlarımızın Bursa’ya gelmesinin çok ciddi faydaları oluyor.En kısa zamanda da  Cumhurbaşkanımızı Bursa’da görmeyi arzuluyoruz ‘’ dedi.

T2 HATTINDA SONA GELİNDİ

Hızlı tren hattı çalışmaları ve diğer çalışmalar hakkında açıklama yapan Davut Gürkan son olarak şunları söyledi;  ‘’Hızlı tren hattında Jeolojik sıkıntılar ve ödeme konusunda yaşanan  sorununu aştık,herhangi bir kamulaştırma sorunu yaşanmaması için Cumhurbaşkanlığımızın kamulaştırma  kararı ile süreci hızlandırmış olduk.T2 hattında  sona gelindi, önümüzdeki ay sonu hizmet vermeye başlayacak.Şehir Hastanesi raylı sistem hattında  da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.Trafik ile ilgili sorun yaşanmaması için ekipler titizlikle çalışmayı sürdürüyor.’’

Editör: Süper Kanal TV