Bursa'nın İnegöl ilçesinde başlayan patates hasadı, üreticileri verimden memnun ederken, fiyatlardan dolayı düşündürüyor. İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Hasanpaşa Mahallesi'nde yapılan hasat incelemelerinde üreticilerle bir araya geldi.
Patates üreticisi genç girişimci çiftçi Emre Karadeniz , gübre, mazot ve ilaç gibi girdi maliyetlerinin yüksekliğinden şikayetçi. "Şu anda yapılan patates hasadında ürün maliyetini kurtarmıyor. İşçi maliyetleriyle birlikte ürün ancak maliyetini karşılıyor. Bizlere herhangi bir ücret kalmıyor," diyerek yaşadıkları zorluğu dile getirdiler.
Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, yaptığı açıklamada İnegöl'de bu yıl yaklaşık 10 bin dekar alanda patates üretimi yapıldığını belirtti. Geçmiş yıllarda bu rakamın 20 bin dekara kadar çıktığını ifade eden Çelik, patatesin riskli bir ürün olması nedeniyle üretimin azaldığını vurguladı.
10 bin dekarlık üretimin yaklaşık 6 bin dekarının sözleşmeli üretim olduğunu belirten Çelik, "Yaklaşık 7-8 senedir sözleşmeli üretim yapılıyor. Bu yıl yanımızda bulunan çiftçimiz yaklaşık 10 liraya sözleşmeli ürünü ekti" şeklinde konuştu.