Anadolu Gençlik Derneği tarafından ortaokul öğrencilerinin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hayatını daha yakından tanıması amacıyla düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması, İnegöl’de yoğun katılımla yapıldı.
AGD İnegöl Temsilciliği tarafından yarışma öncesinde ilçe genelindeki yaklaşık 60 ortaokul ziyaret edilerek öğrenciler sınava davet edildi. Yapılan çalışmaların ardından İnegöl genelinde 1116 ortaokul öğrencisi yarışmaya katıldı.
Öğrencilere ücretsiz kitap hediye edildi
Yarışmaya katılan öğrencilere, Hasan Uzun tarafından kaleme alınan “Peygamberimize Götüren Navigasyon” adlı kitap ücretsiz olarak verildi. Sınav soruları da öğrencilerin hazırlandığı bu kitaptan oluşturuldu.
Yarışma ile öğrencilerin yalnızca sınava hazırlanması değil, aynı zamanda Peygamber Efendimizin örnek hayatını, güzel ahlakını, merhametini, sabrını, adalet anlayışını ve insanlığa rehberliğini daha yakından tanıması hedeflendi.
“Gençlerin sağlam karakterle yetişmesi amaçlanıyor”
AGD İnegöl Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, gençlerin doğru örneklere ve güçlü bir ahlaki zemine ihtiyaç duyduğu belirtildi. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmenin yalnızca tarihi bilgi edinmek anlamına gelmediği, aynı zamanda dürüstlük, emanet bilinci, kardeşlik, merhamet ve adalet gibi değerleri hayata taşımak olduğu vurgulandı.
Açıklamada, Siyer-i Nebi çalışmalarının gençlerin kimlik ve şahsiyet gelişimine önemli katkılar sunduğu ifade edildi.
Sınav 12 farklı merkezde yapıldı
İnegöl’deki Siyer-i Nebi Yarışması şu merkezlerde gerçekleştirildi:
İnegöl Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi
Kocatepe Ortaokulu
Edebey Ortaokulu
İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu
TOKİ Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu
Abdulhamit Han Ortaokulu
Hocaköy Ortaokulu
Yeniceköy AGD Temsilciliği
Şipali Ortaokulu
Tahtaköprü Ortaokulu
Gündüzlü Ortaokulu
Eski Karacakaya Ortaokulu
Emeği geçenlere teşekkür edildi
AGD İnegöl Temsilciliği, organizasyona katkı sunan okul idarecilerine, öğretmenlere, velilere, gönüllülere ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.
Açıklamada, gençlerin Peygamber Efendimizin izinde bir hayat sürmesi amacıyla çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.









