İnegöl'de patates hasadı başladı. İnegöl Mesudiye Mahallesi'nde devam eden patates hasadı sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, ilçedeki patates üretimi ve fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Çelik, geçmiş yıllarda İnegöl'de patates ekim alanlarının 20 ila 25 bin dekar arasında olduğunu hatırlatarak, "2026 yılı itibarıyla patates ekim alanlarımız yaklaşık 8 bin 500 dekara düştü. Bunun yaklaşık 6 bin dekarında sözleşmeli üretim yapılırken, 2 bin 500 dekarında ise üreticilerimiz bireysel ekim gerçekleştiriyor." dedi.
Sözleşmeli üretimin çiftçiyi olası zarar riskine karşı koruduğunu belirten Çelik, üreticilerin bu nedenle bu yöntemi tercih ettiğini ifade etti.
Bu yıl bazı bölgelerde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle patates üretiminin azalmasının fiyatları yükselttiğini kaydeden Çelik, sözleşmeli üretimde patatesin kilogram fiyatının 11-12 TL seviyesinde olduğunu, bireysel üretim yapan çiftçilerin ise ürünlerini araç üzerinden yaklaşık 26 TL'ye, ikinci kalite patatesi ise 15-16 TL arasında sattığını söyledi.Çelik, hasadın önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirterek, üreticilere bereketli ve kazançlı bir sezon temennisinde bulundu.
Next


