İnegöl Kent Gönüllüleri Derneğinin, Kent müzesi toplantı salonunda gerçekleştirdiği toplantı da AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Güreli’nin yanı sıra İnegöl Belediyesi Meclis üyeleri Recai Baykan ile Burcu Keskin de yer aldı.
İnegöl Kent Gönüllüleri Derneği Başkan Vekili Ramiz Yiğit, toplantı da konuşmada derneğin amacını ve İnegöl’de ki faaliyetleri hakkında Bursa Milletvekili Gürel’e bilgi verdi. Yiğit, “İnegöl’de eksiklerini gördüğümüz yapılması gereken hizmetlerin tespit edilerek, İnegöl’e kazandırılması için dernek olarak elimizden gelen gayretleri göstermekteyiz. İnegöl'ün en büyük eksiklerinden biri çocuk hastanesi ile onkoloji hastanesi ihtiyacı görülmektedir. Anneler, babalar bu konuda çok sorun yaşamaktadır. Ayrıca İnegöl’de ki kanser hastalarının sayılarının artması nedeniyle bir çok vatandaşımız tedavi için Bursa’ya taşınmaktadır. Bursa da Onkoloji hastanesinde ışın tedavisi gören hastalarımız İnegöl’e bitkin halde dönmektedir. Işın tedavilerinin İnegöl’de yapılması yönünde bir arzumuz vardır. Bu konuda da taleplerimizi eksiklerimizi Milletvekillerimizle paylaşıp, giderilmesi konusunda kendilerinden de destek beklemekteyiz'' dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel'de yaptığı konuşmada, “Derneğin dışarıdan faaliyetlerini takip etmekteyiz. İnegöl için yapılan özverili çalışmalarımızı önemsiyoruz dedi. Milletvekili Gürel sizlerin de tespitleriniz de söylediğiniz gibi sağlık konusunda Bakanımızla görüşmeler yaptık. Bakanımız ülke genelinde bir çok yerde çocuk hastanesinin yapılmasını gündeme aldık ve Bursa’ya da Dörtçelik Çocuk Hastanesini kazandırdık. Fakat zaman zaman bu hastanemizde de eksiklikleri gördük. Bu eksiklikler daha çok doktor ve personel eksikliği konusunda tespit ettik. Kadro konusunda yetersizlik var ama Sağlık Bakanlığı ile YÖK arasında bir çalışma var. Okuyan ve mezun olacakların tercih konusunda iyileştirme yapılması konusunda da komisyon olarak teşvik edici çalışmalarımız var. Zaman zaman İnegöl’ümüzden de doktor eksikliği konusunda şikayetler almaktayız. İnegöl’de de Kulak Burun Boğaz, Cildiye eksikliği en çok gündemde yer almaktadır ama geçen yıl bu konuyu Sağlık Bakanımızla görüştüm ve taleplerimizi ilettim. Sonrasında hekimlerimiz geldiler ama gelen doktorlarımız biri eş nedeniyle biri de özel bir hastaneyle anlaşarak gitti. Biz elimizden gelen gayreti gösterdik. Şimdi de hiçbir şekilde tayinini isteyemeyecek hekimlerimizi getirdik ve çalışmaya başladılar. Ayrıca eksikliğini gördüğümüz kardiyoloji konusunda gördüğümüz eksikliği ve ihtiyacımızı da sayın Bakanımızla görüşüp ve taleplerimizi de ilettik. Bakanlık ile YÖK arasında yoğun bir çalışma var yeni atamaların yapılması için. Bizler İnegöl için her şeyi önemsiyoruz. Ve İnegöl için de el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi

İnegöl Kent Gönüllüleri Derneği Başkan vekili Ramiz Yiğit, 14 Mayıs’ta yapılacak olan İnegöl Kent Gönüllüleri Derneğinin ilk genel kurul toplantısında kendilerinin de aralarında olması dileği ile kongre davetiyesini de Milletvekili Gürel’e takdim etti.