Erkenci kiraz hasadı çiftçileri memnun etmezken, yüksek kesimlerde geç meyve veren kirazlar ise üreticinin yüzünü güldürdü.  2 ile 3 TL kadar düşen fiyatlar nedeniyle bir çok çiftçi maliyetlerini kurtarmadığı için kirazları toplamadı. Piyasada erkenci kirazların azalmasıyla yüksek kesimlerde yeni başlayan hasad ürteticilerinin yüzünü güldürdü.

Turgutalp ve Kıran mahallelerinde kiraz hasadı başladı hasadlar 2 hafta daha sürecek. Tarlada 10 Tl'ye alıcı bulunan kirazlar pazarda ise el yakıyor.

İnegöl Ziraat odası başkanı Sezai Çelik Kıran mahallesindeki kiraz hasadını yerinde inceleyerek konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Bizde erkenci Kirazlar da sezona iyi başlıyor fiyatları sonra düşüyor bunlarda çiftçiyi mutlu etmiyor. Fiyatlar o kadar düştüğü için bir çok Üretici kirazları bile toplamadı. Turgutalp ve Kıranköy  gibi yüksek kesimlerde kiraz yetiştiriciliği yapan son toplanan Kirazlar olmasından dolayı yüksek kesimlerdeki kiraz hasadı çiftçilerinin yüzünü güldürdü. Şu anda 10 ile 11 TL arasında kirazın fiyatı çıktı. Demek ki kiraz yüksek kesimlerde yapıp daha geç toplanmalı ya da daha erken yapıp para kazanmak gerekiyor. Her yerde kiraz yetiştirildiğinde fiyatlar da düşüyor. Şu anda çiftçilerimiz bundan para kazandığı için mutlu.

Kiraz üreticisi Kazım imer ise kiraz aslında yüksek kesimlerde yapılması daha iyi hem kaliteli oluyor hemde para kazandırıyor diyerek şunları söyledi. Hasada başladık yeni başladık başlarda aşağı köylerde kiraz fiyatları düşüktü ama bizlerde her yıl geç ürün yetiştiği için fiyatlarımızda güzel oluyor. Kiraz dağ meyvesidir genellikle yüksek kesimlerde ekilirse daha güzel olur verimde güzel oluyor kalitede O yüzden de fiyatlarımıza da yansıyor bunlar. Geç olmasından dolayı biraz da piyasalardaki kirazın tükenmesi ile fiyatlar yüksek oluyor. Şu anda kalitesine göre 9 ile 10 tl arasında fiyatlar değişiyor

Editör: Süper Kanal TV