18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 107. Yılında, İnegöl’de gün boyu yapılan etkinliklerle hem şehitlerimiz yad edildi hem de zaferin coşkusu yaşandı. Hüzün ve coşkunun aynı anda yaşandığı 18 Mart’ın finalinde ise İnegöl Belediyesi muhteşem bir gösteriye imza attı. Tarihi İnegöl Mehteri, TSM Korosu, Tasavvuf Korosu, Halk Dansları Ekipleri ile Belediye Şehir Tiyatrosu ekiplerinin yer aldığı 120 kişilik dev kadronun birlikte sahne aldığı Çanakkale Anma Programı, salondaki vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı.

Cuma akşamı 20.00’da Belediye Spor Salonunda gerçekleştirilen gösteri, İnegöl Mehter Derneği Başkanı Mehmet Semiz’in açılış konuşmasıyla başladı. Mehmet Semiz, “Savaş tarihimize adı altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferimizin 107. Yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı organizasyonda, vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, ruhları şad olsun diyorum” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger de günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Dülger, “Çanakkale deyince akla birçok şey geliyor ama bizim için hem hüzün hem sevinç hepsi bir arada. Bir milletin bir ve beraber olarak yedi düvele karşı gelmesi, 15 yaşında delikanlıların kına yakılarak vatana kurban edilmesi… Bir milletin hep birlikte şehit olmaya koştuğu ve sonu zaferle neticelenen gün, 18 Mart 1915... İnşallah bu akşam burada bugünün anısına çok güzel bir gece tertip edeceğiz. Birlikte görev yaptığımız çalışma arkadaşlarımıza ve bizlere gösterileriyle, sözleriyle eşlik edecek herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

120 KİŞİLİK DEV KADRODAN MUHTEŞEM GECE

Konuşmaların ardından Tasavvuf Korosunun konseriyle başlayan gece, ardından İnegöl Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosunun da dahil olmasıyla devam etti. Konser aralarında zaman zaman İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekipleri gösterilerle yer aldı. İnegöl Belediyesi Halk Dansları ekiplerinin de zaman zaman danslarıyla eşlik ettiği gecenin finalinde, İnegöl Tarihi Mehteri de gruba dahil oldu. Tüm ekiplerin sahnede olduğu finalde, 120 kişilik dev kadronun hazırladığı gösteri büyük beğeni ile alkışlandı.