15 Temmuz darbe girişiminde eski eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'u kaybeden Nihal Olçok, "15 Temmuz bize Allah'ın ikramıydı" sözleri ortaya çıkan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye tepki gösterdi. 

Halk TV yayınına katılan Olçok, Nebati'nin sözleri için "Neyin ikramı ya? 'Biz kendimizi gördük...' 251 kişinin ölümü mü senin çapını ve çapsızlığını gösterdi... Siz şaka mı yapıyorsunuz ya 12 yıllık hükümete kim darbe yapabilir? Sonuç olarak benim çocuklarım babasız kaldı. Benim evladım öldü. 15 Temmuz aydınlatılmadığı sürece bu ülkede hiçbir şey değişmez" dedi. 

Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş'ın Fransızca hutbesi de tartışmalara yol açtı Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş'ın Fransızca hutbesi de tartışmalara yol açtı

Erdoğan'ın 'darbe olacağından' 11 Haziran 2016'da haberinin olduğunu öne süren Olçok şunları söyledi: "Herkes 15 Temmuz'un kahramanlıklarına soyunuyor. Geçin karşıma. Ben çok istiyorum. 15 Temmuz kahramanı denilen insanlar karşıma geçsinler. Ne kaybettiler 15 Temmuz'da, ne eksildi hayatlarında? Kim benimle 15 Temmuz'u konuşabilir, çok istiyorum. Herkesle konuşuyorum, çevremdeki insanlar benden daha fazlasını bilmiyor. Benim daha fazla bilgiye ihtiyacım var.

11 Haziran 2016'da Tayyip Erdoğan'a Şirin Ünal vasıtasıyla darbe olacağı haberi gitti. Niye kulağınızı tıkadınız? 24 Haziran'da doğum günü olan bir çocuğun öleceği 11 Haziran'da söylenmiş. Neyin acziyeti bu veya neyin özgüveni? Neye güvendiniz?" 

Editör: Süper Kanal TV