Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnegöl İlçe Teşkilatı'nda kongre heyecanı başladı. Erkan Dönmez, "Gerçek güç birlikte olmaktan geçer" diyerek coşkulu bir kalabalığın önünde ilçe başkanlığı için adaylığını duyurdu.
Dönmez, adaylık konuşmasında geçmiş siyasi tecrübelerinden ve gelecek hedeflerinden bahsetti. Uzun yıllardır partisinin bir neferi olduğunu belirterek, 2004 yılında Türkiye'nin en genç belediye başkanı olarak göreve başladığını ve bu görevi 10 yıl boyunca sürdürdüğünü ifade etti. 2023 seçimlerinde ise İnegöl'de en fazla oy alan milletvekili adayı olduğunu vurguladı.
"İnegöl Artık Salonlara Sığmıyor"
CHP'nin İnegöl'deki büyüyen gücüne dikkat çeken Dönmez, "CHP artık salonlara sığmıyor" dedi. İlk geldiğinde partiyi iktidara yakışır bir yere taşıyacağına söz verdiğini hatırlatan Dönmez, İnegöl'ün geleceğini bu kentin insanlarının alın teri ve emeğinin şekillendireceğini söyledi.
"Herkesi Kucaklayan Yönetim Anlayışı"
Toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini belirten Dönmez, "İnegöl bizim gurur kaynağımızdır. Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni ayırt etmeden, Türkiye’nin modeli olacak bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğiz" dedi. Din, dil, ırk ya da başörtüsü ayrımı yapmadığını vurgulayan Dönmez, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılapları ile yola çıktıklarını ifade etti.
Dönmez, konuşmasının sonunda demokratik süreçlerin işleyeceğini belirterek, her bir üyenin ve delegenin fikrinin değerli olduğunu söyledi. Parti içi birlik mesajı veren Dönmez, "Gerçek güç birlikte olmaktan geçer" diyerek konuşmasını tamamladı.