İşkur aracılığıyla 120 bin kişi iş sahibi oldu
İşkur aracılığıyla 120 bin kişi iş sahibi oldu
İçeriği Görüntüle

İş arayan çok sayıda kişi en çok hangi mesleklerde alım yapıldığını merak ediyordu. Türkiye'de iş arayanla işvereni buluşturan İŞKUR, yılın ilk ayına dair verilerini paylaştı. Ortaya çıkan tablo, bazı mesleklerin altın çağını yaşadığını gösteriyor. Güvenlikten garsonluğa, kasiyerden konfeksiyon işçisine kadar birçok alanda talep patlaması var. İşverenler ocak ayında kuruma 170 binden fazla "eleman lazım" ilanı bıraktı. İşte

Ekonominin çarkları dönerken personel ihtiyacı da çeşitleniyor. İmalat sanayi, 62 binin üzerindeki açık iş ilanıyla liderliği elinde tutsa da, işe alımlarda hizmet sektörü atağa kalktı. Ocak ayında en çok işe yerleştirilen meslek grupları arasında güvenlik görevlileri açık ara önde. Onu marketlerin ve mağazaların vazgeçilmezi olan reyon görevlileri ve servis elemanları takip ediyor. Yani "vasıfsız eleman" dönemi bitiyor, "hizmet odaklı" personel dönemi başlıyor.

KADINLAR VE GENÇLER İÇİN FIRSAT

İstihdam verilerinde kadın ve gençlerin payı da dikkat çekici. İşe yerleşenlerin yüzde 35'ini kadınlar oluştururken, 33 binden fazla genç de iş hayatına adım attı.

Üniversite mezunları için de 22 binin üzerinde bir istihdam sağlandı. Bu rakamlar, İŞKUR'un sadece mavi yakalıya değil, beyaz yakalıya da hitap ettiğini gösteriyor. İş Kulüpleri üzerinden verilen yoğunlaştırılmış danışmanlık hizmeti de 3 binden fazla kişinin kariyer yolculuğuna ışık tuttu.

Kaynak: Haber Merkezi