Bursa Mudanya'da Feci Olay: Kanalizasyon Çukurunda Göçük Altında Kalan İki Kardeş Hayatını Kaybetti

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Ülkü Mahallesi'nde meydana gelen olayda, yeni yaptıkları evlerinin kanalizasyon hattını ana gidere bağlamak için çukur kazan iki kardeş, göçük altında kalarak hayatını kaybetti.

Toprak Kayması Yaşama Mal Oldu

Edinilen bilgilere göre, İbrahim Uysal ve Mehmet Uysal adlı iki kardeş, yeni inşa ettikleri iki katlı evlerinin kanalizasyon hattı bağlantısını yapmak için kazı çalışması yapıyordu. Çalışma sırasında beklenmedik bir toprak kayması meydana geldi ve iki kardeş göçük altında kaldı.

Ekipler Seferber Oldu, Kurtarılamadılar

Türk Yıldızları, 103. yılda Mudanya semalarını renklendirecek
Türk Yıldızları, 103. yılda Mudanya semalarını renklendirecek
İçeriği Görüntüle

Olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye hızla jandarma, sağlık, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yoğun çabası sonucu göçük altından çıkarılan İbrahim Uysal ve Mehmet Uysal'ın yapılan kontrollerde hayatlarını kaybettikleri belirlendi.

Bursa Büyükşehir'den açıklama geldi!

Mudanya ilçemize bağlı Ülkü Mahallemizde meydana gelen göçük hakkında Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerimiz, olaya hızla müdahale etmiş olup, yaşanan toprak kaymasının, hane sakinlerinin kepçe yardımı ile gerçekleştirdiği çalışmadan kaynaklandığı ve yaşanan çökme nedeni ile iki vatandaşımızın toprak altında kaldığı tespit edilmiştir. AFAD ile güç birliği içerisinde yürütülen kurtarma çalışmaları sonucunda, kardeş oldukları tespit edilen vatandaşlarımıza ulaşılmış ancak her iki vatandaşımız da ne yazık ki hayatını kaybetmiş ve Mudanya Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve bölge halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Kaynak: Haber Merkezi