Bursa'da ekmek fiyatı 15 TL'de sabit tutulurken, gramajın 240 gramdan 200 grama düşürülmesi, kamuoyunda "gizli zam" olarak yorumlanarak tepki topladı. Daha önce 2 Ocak 2025 tarihinde yapılan düzenlemeyle 200 gramdan 240 grama çıkarılan ekmek, bugün itibarıyla tekrar eski gramajına döndürüldü.

Bursa Osmangazi’de Genco Erkal için duygu dolu gece
Bursa Osmangazi’de Genco Erkal için duygu dolu gece
İçeriği Görüntüle

Bursa Fırıncılar Odası tarafından alınan yeni karara göre, 1 Ağustos'tan itibaren kent genelindeki fırınlarda beyaz ekmek 200 gram olarak 15 TL'den satılacak. Bu durum, vatandaşların aynı fiyata daha az ekmek alması anlamına geliyor.

Fırıncılar, un, enerji, kira ve personel gibi maliyetlerdeki artışları gerekçe göstererek gramajı düşürdüklerini belirtirken, bu karar özellikle dar gelirli vatandaşların tepkisine yol açtı.

Diğer Ekmek Çeşitlerinde de Yeni Fiyatlar

Yapılan düzenleme sadece beyaz ekmekle sınırlı kalmadı. Diğer ekmek çeşitlerinin yeni fiyatları da şu şekilde belirlendi:

  • 300 gram tam buğday, sarı buğday, kepek ve çavdar ekmeği: 35 TL

  • 600 gram köy ekmeği ve Trabzon ekmeği: 50 TL

  • Roll ekmek: 6 TL

  • 300 gram lavaş ekmeği: 30 TL

Muhabir: Süper Kanal TV