Bursa'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yolsuzluk iddiaları kapsamında tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. Bu gelişmenin ardından belediye yönetiminde yeni süreç başladı. Yaşanan olayıların ardından Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde perşembe günü 11:00'de başkanvekilliği seçimi yapılacak.

AK Parti'de aday belirleme süreci kapsamında dört meclis üyesi aday adayı, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ile bir araya geldi öğrenildi. Yapılan görüşmelerin ardından AK Parti'nin başkanvekili adayı olarak Nilüfer Belediye Meclis Üyesi ve bir dönem Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcülüğü yapan Şahin Biba olduğu gelen bilgiler arasından.

Bursa’da fethin 700. yılı coşkusu
Bursa’da fethin 700. yılı coşkusu
İçeriği Görüntüle

Cumhur İttifakı'nın belediye meclisinde çoğunluğu elinde bulundurması nedeniyle, perşembe günü yapılacak seçimde Şahin Biba'nın başkanvekili olarak seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kalan 3 yıllık süreçte Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yönetimin yeni başkanvekili ile devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi