Enflasyon rakamları açıklandı Enflasyon rakamları açıklandı

Ekonomist İslam Memiş değişen piyasa koşullarında yeni bir altın analizinde bulundu. Altın fiyatlarının 2024 yılında nasıl bir seyir izleyeceği konusunda görüş bildiren Memiş uzun vadeli yatırımcılar için şuan ki gram altın fiyatının bir fırsat olduğunu dile getirirken “Altın 2024 yılında altın çağını yaşayacak” dedi.

A Haber ekranlarında “2024 altın yılı mı olacak?” olacak sorusuna cavap veren Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş Fed’in ve diğer merkez bankaların önümüzdeki yılla beraber faiz indirim sürecine gireceklerini bu sebeple ons altın fiyatında meydana gelen yükselişlerin devamının geleceğini öne sürdü.

2024 YILINDA GRAM ALTIN 2 BİN 700 TL’YE ÇIKABİLİR

Türkiye’de yükselen dolar kuruyla birlikte ons altındaki yükseliş trendinin devam etmesinin gram altın fiyatını 2024 yılında yeni rekorlara götüreceğini iddia eden İslam Memiş “Ons altın fiyatındaki düşüşler kalıcı olmayacaktır. Aralık ayında yaşanan bu gerileme orta ve uzun vadeli altın yatırımcısı için iyi bir fırsat sunuyor. Gram altının fiyatı bu yılı 1900 – 2000 TL seviyelerinde kapatacaktır. 2024 yılının ilk çeyreğinde ise 2.250 TL seviyelerini görebiliriz. Özellikle yaz aylarının gelmesiyle bu yükselişlerin ilk önce 2.500 TL daha sonra ise 2.700 TL’ye kadar çıkabileceğinş öngörüyorum” diye konuştu.

Editör: Süper Kanal TV