Müslüman inancında yerine getirilmesi farz olan ve imkanı olan vatandaşların gerçekleştirmesi gerektiği İslam'ın 5 şartından Hac ibadeti, her yıl olduğu gibi bu yıl da merakla bekleniyor. Müslümanlarca kutsal olan Mekke çevresinde Kâbe ve diğer kutsal yerlerin ziyaret edilmesi amaçlı gerçekleştirilen Hac ibadetine bu sene de büyük bir ilgi var. Kelime anlamı ''bir şeyin etrafında  dönme, dolaşma'' olan ve müslümanların kulluk görevini  ayramı günlerinde gerçekleştiriliyor. 18- 27 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen Hac kayıtlarının ardından vatandaşlar  için bekleyişe geçti. Peki 'nın kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bu yıl, 581 bin 768 vatandaş ilk kez hac müracaatında bulunurken geçen yıl hac kurasına katılmasına rağmen hacca gidemeyen 1 milyon 178 bin 983 kişinin kayıtları yenilendi. Yapılan açıklamaya göre toplam 1 milyon 760 bin 751 kişinin katılacağı bu yılki hac kura sonuçları 2 Mart'ta saat 11.00'de Diyanet İşleri Başkanlığında, bilgisayar ortamında, basın ve kamuoyuna açık yapılacak.

2016 Hac kurasında, hacı adaylarının kayıt yaptırdığı iller bazında, "normal, müstakil odalı ve otel" konaklama türlerinde çekilecek. Asıl ve yedek tasnifinin yapılmayacağı kurada, Diyanet ve acente ayrımına da gidilmeyecek. Vatandaşlar, kura sonuçlarına saat 21.00'den itibaren Diyanet İşleri Başkanlığının "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden ulaşabilecek. Diyanet İşleri Başkanlığınca hac organizasyonu düzenlemek üzere yetki verilen acentelerin bilgisi de "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden ilan edilecek. Açıklanır açıklanmaz haberimizde yer alan bağlantı sayesinde Hac kura sonuçlarınızı sorgulayabilirsiniz.

HAC 2016 KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

HAC KESİN KAYITLARI NE ZAMAN?

Hac kesin kayıtları, 7-18 Mart'ta, her ilde ve her bir hac konaklama türünde yapılacak. İlk hac kafilesinin 4 Ağustos'ta ve son hac kafilesinin 5 Eylül'de gideceği kutsal topraklardan dönüşler, 16 Eylül-16 Ekim'de gerçekleşecek.

HAC FİYATLARI

A- Normal Konaklama Türü 
a) Hac yolcuları, kadın ve erkekler ayrı ayrı odalarda olmak üzere, her bir 

arada kalacaklardır.
b) Banyo ve tuvaletler ortak kullanılacaktır.
c) Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği tabldot usulü verilecektir.
d) Takribi Fiyatı: 3.600 – 3.800 Dolar. Takribi Süresi : 25-40 gün.

B- Müstakil Konaklama Türü

a) Hac yolcuları, banyo ve tuvaleti içinde olan odalarda tercihe göre 2 veya 3 kişi kalacaklardır.
b) Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği tabldot usulü verilecektir.
c) Takribi Fiyatı: 5.000 – 5.400 Dolar. Takribi Süresi : 15-30 gün.

C- Otel Konaklama Türü

a) Hac yolcuları, banyo ve tuvaleti içinde olan odalarda 2 veya talep halinde 3 kişi kalacaklardır.
b) Sözleşmeye göre açık büfe usulü ile 2 veya 3 öğün verilebilecektir.
c) Takribi Fiyatı: 6.500 Dolar ve üzeri. Takribi Süresi : 10-25 gün.

* * Yukarıda belirtilen Normal ve Müstakil hac konaklama türlerinde, Mekke'de Harem'e en fazla 7 km., Medine'de ise Merkeziye'de veya Harem'e en fazla 700 metre mesafede yer alan binalarda kalınacak ve Mekke'de Harem'e ulaşım servislerle yapılacaktır. Hac konaklama türlerine göre alınacak ücretler ve bunlara ilişkin detaylı bilgiler bilahare hac broşüründe belirtilecektir.odada en fazla 5 kişi bir 


Editör: Süper Kanal TV