Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yaşanan değişimlerin ardından ekonomi yönetiminden gelen mesajlara odaklanan yurt içi piyasalarda oynaklık düşmeye başladı.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan sonra Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan gelen mesajların etkisiyle dolar/TL, dünkü piyasa kapanışın ardından 8,18 düzeyinde dengeli bir seyir izledi. 

Sabahın erken saatlerinde yatay başlangıç yapan dolar/TL, BDDK'dan gelen yabancı banka swap limitlerini esnetme hamlesiyle birlikte 8,10 seviyelerinin altına indi. Saat 16.00 itibarıyla da 7,88 seviyesine kadar geriledi. 

Euro/TL de 9,27 düzeyinde el değiştiriyor.

ALTIN FİYATLARI

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Spot piyasada 11 Kasım 2020 anlık ve güncel çeyrek altın alış fiyatı 785 lira, satış fiyatı 790 lira seviyesinde yer alıyor. Gram altında ise alış fiyatı 475 lira, satış fiyatı 480 liradan işlem görüyor.

BORSA İSTANBUL'DA REKOR

Küresel piyasalardaki iyimser hava ve yurt içinde kurlarda yaşanan gerilemenin desteklediği hisse senedi piyasalarından da rekor devam ediyor. Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi, yüzde 0,55'lik artışla 1.249 puanla açılışta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Endeks, yüzde 1'in üzerinde primli seyrediyor.

Uzmanlar, bugün ödemeler dengesinin eylülde 2 milyar 364 milyon dolarla piyasa beklentisinin altında açık verdiğini belirterek, yurt dışında Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları takip edileceğini bildirdi.

Editör: Süper Kanal TV