2022 yılının ilk günlerinden itibaren yeni çipli ehliyet kartı ve yeni kimlik kartı son değiştirme tarihi merak edilmeye başlanmıştı. Yeni tip çipli ehliyet kartına 01/01/2016 yılında geçiş sağlanmıştı. Yeni kimlik kartına ise 2017 yılında geçilmişti. Şimdiye dek yeni tip ehliyet ve yeni çipli kimlik kartı almayanlar ise ne zamana kadar başvuru yapabileceklerini merak ediyor. Yeni ehliyet kartı için yapmanız gerekenler...

Kimlik Belgesi - Sürücü Sağlık Raporu - Sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli, vakıf payı 1 adet biyometrik fotoğraf - Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca e-devlet üzerinden temin edilebilir.)

Yeni çipli kimlik kartı için yapmanız gerekenler... Nüfus cüzdanınız, nüfus cüzdanı olmayanlar için sürücü belgesi, pasaport, evlilik cüzdanı, TSK kimlik kartı, sarı basın kartı, hakim ve savcı kimliği, avukatlık kimlik kartı, öğretmen kartı da kimlik yerine geçiyor. Son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf Değerli kağıt bedeli değişim ücretini ödediğinizi gösteren makbuz veya dekont. Yeni tip ehliyet kartı için yenileme son başvuru tarihi 31.12.2022'dir.  Yeni çipli kimlik kartı yenileme işlemleri ise 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek.