İnegöl'de yaşayan Anne Hatice Öz'nün, 4 yıl önce dünyaya getirdiği kızı Eda'nın doğumundan sonra fiziksel hareketlerinde hızlı bir yavaşlama görüldü. Minik Eda, ayaklarını hareket ettiremeyen ve emekleyemeyen Eda, ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Minik Eda'ya, 'gevşek bebek sendromu' olarak bilinen 'spinal musküler atrofi (SMA) tip 1' hastalığı teşhisi konuldu.

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli? Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Aile yaptıkları araştırmada, Eda'nın, yurt dışında  yüzde 95 başarı oranı sağlayan tedaviyle iyileşebileceğini öğrendi. Ailesi, 1.8 Milyon Dolarlık (yaklaşık 33 milyon lira) tedavi masrafları için, Valilik izniyle yardım kampanyası başlatmıştı. 640 gün önce başlayan yardım kampanyası başta İnegöl olmak üzere çığ gibi Türkiye’ye yayıldı. Anne Hatice Öz ve Eda'nın gönüllü anneleri tarafından sosyal medya üzerinden süren kampanyaya binlerce vatandaş destek verdi ve bu akşam itibariyle Eda'nın tedavisi için gereken 1.8 Milyon Dolar toplandı.

AĞUSTOS AYINDA DUBAİ GİTTİ

Kampanyada mutlu sona erişmenin ardından Eda tedavi olmak üzere annesiyle birlikte Dubai gitti. Yaklaşık 2 aydır burada tedavi gören Eda Türkiye'ye döndü. Tedavisinde büyük oranda başarı sağlandığı öğrenildi. İnegöl'deki evlerine dönen Aile bundan sonra ki süreçte tedavisine burada devam edeceği öğrenildi. 

Editör: Süper Kanal TV