Düzenlenen geceye AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Oktay Yılmaz ve  ve çok sayıda davetli katıldı

Programın açılış konuşmasını yapan İnegöl Posoflular Derneği Başkanı Mahsuni Canbay şunları söyledi. Malumunuz olduğu üzere tüm dünyayı ve ülkemizi iki yıldır etkisi altına alan pandemi süreci derneklerimizin etkinlik ve organizasyonlarında kısıtlı imkanlar dahilinde olmuştu. Pandeminin etkisinin azalmaya başladığı son aşamada bizde dermelerimiz olarak hem hemşerilerimizi bir araya getirmek hem de kültürümüzü tanıtmak maksadıyla birlik ve beraberlik gecemizi tertip etme kararı aldık. Bugün tertip ettiğimiz gecemize her zaman olduğu gibi İstanbul Avrupa Yakası Posoflular derneği, İstanbul Anadolu Yakası Posoflular Derneği, Ankara Posoflular derneği ve Kocaeli Posoflular derneği başkan ve yöneticileri katılarak birlik ve beraberliğimizin pekişmesine katkı sundular. Kendilerine derneklerimiz adına teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bu sene Bursa Posoflular dernekleri olarak Temmuz ayının son haftası 35-40 bin hemşerimizin katılımı ile düzenleyeceğimiz seyranımıza tüm halkımızı davet ediyoruz. Gerek ulusal gerek kültürel ölçekte içinden geçmekte olduğumuz zor zamanlar bizlere Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurtta Sulh Cihanda Sulh düsturunun ne kadar hayati olduğunu bir kez daha göstermekte. Barış içinde yaşamanın kıymeti harbiyesini tüm gerçekliğiyle gözler önüne sermektedir. Mevlana’nın şu dörtlüğünde bize asırlar öncesinden birlik ve beraberliği tüm içtenliğiyle öğütlüyor. Kötü havalarda insan dosta aç olur, bir araya gelse dost dosta ilaç olur, bahçede tek gül birşeye benzemez, öbek öbek olduğunda bahara taç olur. Tarihin doğanın sanayiinin emeğin başkenti Bursa ve İnegöl Kafkaslardan balkanlardan Anadolu’nun değişik yerlerinden göçüp gelen insanların oluşturduğu bir çiçek bahçesi çok renkli bir mozaiktir. Bu mozaiğin en önemli taşlarından bu bahçenin en güzel çiçeklerinden biride Posoflulardır. Bizlerde camiamızı temsilen aynı yöne insanının toplanma noktası olmak her türlü sosyal kültürel ekonomik faaliyetleri gerçekleştirmede tüm paydaşlarımızın demokrasi içinde şiddete başvurmadan din dil ırk ideoloji mezhep ve özellikle bölgesel kimlikler açısından ayırıma tabi tutmaksızın bir arada yaşama iradelerini güçlendirmek adına tüm hemşeri dernekleri ve kurumlarımızla işbirliği içerisinde olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sözlerime peygamber efendimizin birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır hadisi şerifini mihver alarak devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü birlik ve beraberliğimizin korunması adına üzerimize düşecek tüm görev ve sorumlulukları yerine getireceğimizi bildiriyoruz. Gecemize iştirak eden tüm misafirlerimize iyi eğlenceler diliyorum dedi.

Dernek Başkanın konuşmasının ardından protokol üyeleride birer selamlama konuşması yaptı. Konuşmaların ardından Ses sanatçısı Yudum sahne aldı. Program halaylar çekilmesi ve oyunların oynamasıyla devam etti. Programda katılanlara Kaz eti ve pilav ikram edildi.
 

Editör: Süper Kanal TV