KAÇEP İnegöl İlçe Başkan Yardımcısı Kevser Aksöz, “Türk tarihine yön veren nice kadın kahramanlara ev sahipliği yapan bu toprakların günümüzde kadına şiddet ile istismar ile gündeme gelmesi bizim için ne acıdır ne büyük hayal kırıklığıdır” dedi.

 Aksöz’ün konu ile alakalı yaptığı basın açıklaması şu şekilde;
MAHKUM OLACAKTIR
“Kadın olmanın mana ve önemi üzerine bir kez daha düşünmek için eşsiz bir fırsat sunan anlam yüklü bir gün 8 Mart. Bugün her ne kadar 8 Mart dünya kadınlar günü vesilesiyle kadınlarımızı konuşsak da, kadınlara hak ettiği değerin verilmesi, sadece tek bir güne indirgenemez. Aksi halde, her yıl 8 Mart’ta yapılan tüm etkinlikler, söylenen güzel sözler, yarım ve eksik kalmaya mahkûm olacaktır.”

TÜRKİYE İÇİN ACI BİR DURUM
“Gönül ister ki kadınlar gününde kadınlarımızın emek ve özgürlük mücadelesini, şiddeti konuşmayalım. Gönül ister ki her sene bugünde cinayet- şiddet- çocuk gelin- istismar istatistikleri vermeyelim. Gönül ister ki Kadın varlığını, dar kalıplara sıkıştıran tüm klişeleri bir tarafa bırakıp, kadının, hayatın her katmanında var olduğu aydınlık, geleceğe umutla bakabilen Türkiye’yi konuşalım. Ancak, Türk tarihine yön veren nice kadın kahramanlara ev sahipliği yapan bu toprakların günümüzde kadına şiddet ile istismar ile gündeme gelmesi bizim için ne acıdır ne büyük hayal kırıklığıdır.”

AMAÇ VE HEDEFİNE ULAŞMAYACAKTIR
“Toplumumuzda giderek artan bu sorunlara sessiz kalmamız mümkün değildir. Kadınlarımızın çığlıklarını duymamak hepimizin üzerine vebaldir. Öncelikle, toplumsal huzur ve barışın ön şartı yaşanan bu ayrımcılığı reddetmek, cinsiyetçi saplantının dışlanarak kenara itilmesidir. Kadınlık onurunu, insanlığın onuru mertebesinde görmeden atılacak hiçbir adım amaç ve hedefine ulaşamayacaktır. Kadın haklarının, en tabii insan hakkı olduğu gerçeğini kabullenmeden söylenecek her söz boşluğa düşecek, her teklif anlamsız kalacaktır. İşte bu vebalin altında kalmamak toplumun kanayan yarası olan bu sorunu ortadan kaldırmak için bizlere, gelecek nesilleri inşa edecek olan, gençliğimize, büyük görev düşmektedir. Bu konuda biz MHP Kadın, Aile, Çocuk Ve Engelli Politikaları Komisyonu olarak her zaman kadının sesi olmaya çalışacağız.”

RAHMETLE ANIYORUM
“Her şeyin en güzeline layık olan Türk kadınının Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Türk-İslam coğrafyasındaki kadınlara ve bir ses bekleyen bütün kadınlarımıza hayata kattıkları değerden ötürü şükranlarımı sunuyor, Şiddet ve cinayete kurban olan tüm kız çocuklarımızı ve kadınlarımızı rahmetle anıyorum.”

Editör: Süper Kanal TV