'Yapay zeka destekli müze'ye öncülük edecek 'Yapay zeka destekli müze'ye öncülük edecek

İnegöllü Edanur Yıldız, bir eğitim programı kapsamında 2019'da Endonezya'ya gitti. Burada Muhammad Mutawalli Asshidiqiy ile tanışıp arkadaş olan Yıldız, bir süre sonra Türkiye'ye döndü. Sosyal medya üzerinden görüşmeye devam eden ikili evlenmeye karar verdi. Ailelerin de onay vermesinin ardından İnegöl'e gelen Asshidiqiy ile Yıldız için nikah töreni düzenlendi. Çiftin nikahını İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban kıydı. Nikahı video konferans yolu ile damadın babası Muhammad Sidiq Asshidiqiy ile annesi Erma Dahlan da takip etmişti. Yaklaşık 1 yıl sonra ise Edanur Yıldız ile Muhammad Mutawalli Asshidiqiy çifti geçtiğimiz günlerde ziyaret için Endonezya’ya gitti. Burada Muhammad Mutawalli Asshidiqiy’in ailesinin talebi üzerine düğün hazırlıkları başladı. Birkaç günlük hazırlığın ardından İnegöllü Edanur, Endonezya adetlerine göre yeniden gelin oldu. Edanur’un Endonezya adetlerine göre gelin olması, Jambi şehrinde ilgi ile takip edildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İnegöllü Edanur, şu ifadeleri kullandı: 

“İnegöl’de hem nişan hem de nikahımızı gerçekleştirmiştik. Mutawalli’nin ailesi yol masrafları ve babasının hastalığından dolayı İnegöl’e gelememişlerdi. O nedenle Mutawalli açıkçası üzgündü. Evliliğimizden 1 yıl sonra da ziyaret amaçlı Endonezya’ya geldik. Geldikten bir süre sonra kaldığımız bölgeyi su bastı. Bütün evler sular altında kaldı. Ama buradaki insanlar her zaman pozitif. Bu nedenle bu onlar için büyük bir sorun olmadı. Burada bulunmak gerçekten güzel. Daha sonra düğün hazırlıklarımız başladı ve bende Endonezya adetlerine göre gelin oldum. Buradaki düğünler bizim ülkemize göre çok farklı. Ama çok güzel diyebilirim. Farklı kültürleri aynı anda yaşamak da ayrıca beni mutlu ediyor”

Muhammad Mutawalli Asshidiqiy ise, geç de olsa kendi adetlerine göre düğün yapmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bir yıl önce nikahımızda ailem yanımda değildi. Videokonferans yolu ile ailem nikahımızı takip etmişti. Onların yanımda olmaması tabi beni üzmüştü. Yaklaşık bir yıl sonra ülkeme döndüm. Memleketimde kendi adetlerimize göre düğünümüzü gerçekleştirdik. Çok mutlu oldum. Türkiye ile Endonezya arasında güçlü bir bağ var. Ülkemizde Türkiye çok seviliyor. Farklı kültürler, farklı coğrafyalar olmasına rağmen Edanur ile iyi anlaşıyoruz ve mutluyuz. Farklılıklar bir zenginliktir. Aynı duyguları yaşamamız bizleri mutlu ediyor”

Editör: Süper Kanal TV