İnegöl’de ülke genelinin aksine fiyatlardaki orantısız artışlar nedeni ile gündemde. Kira fiyatlarının yanı sıra birçok üründe çevredeki il ve ilçelere göre fiyatlarda aşırı artış meydana gelmesi, evlenecek gençleri kara kara düşündürüyor.

DÜĞÜN SALONU FİYATLARI 400 BİN LİRAYA KADAR YÜKSELDİ
Gençlerin genel olarak düşün salonları eşya almadan önce düğün salonu araştırmalarına başlarken, karşılaştıkları fiyatlar dudak uçuklatıyor. Pandemi döneminin ilk sürecinde 30-40 bin lira olan düğün salonları, bu süreçte fiyatlarını kişi ve yemek gibi çeşitlendirerek 400 bin liraya kadar yükseltti. İlçemizdeki düğün salonu fiyatlarının 40 bin liradan başlayarak 400 bin liraya kadar çıktığı öğrenildi.

Düğün salonu fiyatlarını duyan çiftler ise çeşitli alternatiflere yönelerek kır düğünü ilgi gösteriyor. 

EŞYALAR EL YAKIYOR
Öte yandan iş sadece düğün salonu ile de bitmiyor. Özellikle beyaz eşya, yatak odası, salon takımları, küçük mutfak eşyaları başta olmak üzere her ürüne zam gelmesinden dolayı evlilikler zorlaşıyor.

BANKA KREDİSİ İLE EVLİLİK OLMAZ
Öte yandan fiyat artışlarının yükünü hafifletmek isteyen gençlerin ilk başvurduğu ise banka kredisi oluyor. Geçtiğimiz haftalarda özellikle banka kredisinin normalleşmemesi gerektiğini ve faizin haram olduğunu belirten İnegöl’deki imamlar, kredi ile kurulan bir aile yapısının sıkıntılı olabileceğini ifade etmişti. 

TBMM bahçesinde renkli buluşma TBMM bahçesinde renkli buluşma

EKONOMİK NEDENLER BOŞANMALARA NEDEN OLUYOR

Diğer yandan gençlerin banka kredisinin haricinde özellikle evlilik için ilk derecedeki yakınlardan borç aldığı ve düğün sonrası için ödemenin gerçekleştirileceği biliniyor. Düğün sonrasında ise gençlerin geçim ve borç nedeni ile psikolojik olarak sıkıntıya girdiği, ev evliliklerin boşanmalarla sonuçlanabileceği öngörülüyor.

Editör: Süper Kanal TV