Bugün yaz geldi! Yurtta hava nasıl? Bugün yaz geldi! Yurtta hava nasıl?

Havaların soğumasıyla birlikte sulu yumuşak incirler yerlerini kurutulmuş lezzet bombalarına bıraktı. Taze incir gibi kuru incirinde faydaları saymakla bitmiyor. İncir ve yaprakları çeşitli besinlerle doludur ve sağlığa faydaları açısından önem taşır. Sindirimin düzenlenmesine, kalp sağlığının korunmasına ve kan şekeri yönetimine yardımcı olabilmektedir. İncir tadıyla olduğu kadar insan sağlığına sağladığı faydaları ile de ön plana çıkar.

HER GÜN 2 TANE KURU İNCİR!
İçerisinde diyet lifi, mineral, vitamin, antioksidanlar bulundurduğu gibi orta boy incirin kalorisi ise yalnızca 35-40 kaloridir. Sağlık açısından ciddi faydaları olan incir içeriğinde oldukça çeşitli ve güçlü vitamin ve mineraller bulunur.

Yaklaşık 2 orta boy incir 100 gramdır ve şu besin değerlerini içerir;

Kalori: 249 kalori
Protein: 3.3 gram
Lif: 9,8 gram
Şeker: 47 gram
Kalsiyum: 162 mg
Magnezyum: 68 mg
Fosfor: 67 mg

C vitamini, folat, kolin, A vitamini, beta keroten, Lutein ve K vitamini dahil olmak üzere 2 tane kuru incir günlük vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılar. Bol ve çeşitli antioksidan almanıza destek olur.

HER GÜN KURU İNCİR TÜKETMENİN FAYDALARI NELERDİR?

Her gün 2 tane incir tüketmek sindirim sisteminizin dengelenmesine yardımcı olur. Sindirim sorunlarını azaltır. İncir, sindirim sağlığı için güçlü bir prebiyotiktir.İncir içerisindeki yüksek kalsiyum seviyeleri nedeniyle kemik sağlığı için birebirdir. Her gün 2 tane kuru incir tüketmek günlük ihtiyacınız olan kalsiyum miktarını almanıza yardımcı olur. Aşırıya kaçmadan düzenli incir tüketimi kemik yoğunluğunu artırır İncirin tansiyon dengeleyici etkileri vardır. Her gün 1-2 tane incir tüketmek tansiyon problemiyle savaşmanıza destek olur. İncir, yüksek tansiyonu azaltır. Meme kanserini önlemede lif bakımından zengin meyveler etkili olmaktadır. Bir porsiyon incir, kadınların günlük tüketmesi gerek 25 gram lifin 5 gramını sağlamaktadır

Damar ve kalp sağlığını iyileştirebilir. Güçlü antioksidanlarla dolu olan incirin kalp ve damar sağlığına iyi geldiği düşünüyor. Sindirim sistemini destekleyerek ve tok hissetmeye yardımcı olarak kilo vermeyi destekler Luteolin, meyveler, sebzelerde bulunan bir flavonoiddir yani antioksidanlar ve antimikrobiyal ajanlar olan besin maddeleridir. İncirler luteolini destekleyerek, tümörlerin büyümesini engellemeye yardımcı olmaktadır. Kuru incir, zengin B6 vitamin kaynağı olduğundan vücuttaki kolesterol seviyesini koruyarak, gıdaların kolay sindirilmesini sağlamaktadır.

Editör: Süper Kanal TV