Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni özelliklerle kullanıcılarını memnun etmeye çalışıyor. Teknoloji devi Meta'ya ait WhatsApp'ın kullanıma sunduğu en son özellik anket oldu. Bir süredir test programı kullanıcıları tarafından deneyimlenebilen anket oluşturma özelliği artık tüm kullanıcılara sunuldu. Peki, WhatsApp'ta anket nasıl yapılır? 

WhatsApp'ta anket oluşturma özelliği hem bireysel sohbetlerde hem de gruplarda artık mevcut. Özellikle gruplarda anket oluşturmanın çeşitli işlevleri olabilir. Örneğin, bir aile grubunda akşam yemeği seçilirken anket sayesinde daha hızlı sonuç elde etmek mümkün olabilecek. Ayrıca iş ve okul gruplarında da anketler fayda sağlayabilir. Bununla birlikte, pek çok WhatsApp kullanıcısı anket özelliğine sıcak bakmıyor veya 'gereksiz' olarak görüyor. Hatta sosyal medyada pek çok kişi, anket özelliğinin sıkıcı ve gereksiz sorularla kullanılmaya başlandığı belirtiyor. 

WHATSAPP'TA ANKET NASIL YAPILIR?

Anlık mesajlaşma uygulaması denilince aklımıza ilk gelen platformlardan biri WhatsApp oluyor. Özellikle son bir yıl içinde onlarca yeni özellik getiren platform, bu defa da grup ve bireysel sohbetlere anket oluşturma seçeği sundu. Peki, WhatsApp anketi nasıl yapılır? 

5G Teknoloji Kampüsü hizmete girdi 5G Teknoloji Kampüsü hizmete girdi

WhatsApp'ta anket yapmak için ilk olarak bir grup veya bireysel sohbete tıklayın ya da yeni bir sohbet başlatın, 

- Ardından sohbetin en alt tarafında beliren '+' simgesine dokunun, 

Karşınıza çıkan ekranda 'Anket' seçeneği yer alacak, buraya tıklayın, 

Anket yapabilmeniz için bir soru ve alt kısmında seçenekleri girmeniz istenecek, 

-'Gönder'e tıklayın, artık anketiniz sohbette yayında! 

WHATSAPP YENİLİKLERİ BİTMEK BİLMİYOR

Kısa süre önce WhatsApp, merakla beklenen ve aylar önce beta test aşamasındayken görülen bir özelliği daha tüm kullanıcılarına sundu. Bu özellik, 'benden sil' yapılarak silinen mesajı geri alma özelliği. Artık sadece kendinizden sildiğiniz bir mesajı saniyeler içinde geri alabileceksiniz. Silinen mesajı geri alma butonu yalnızca 'benden sil' seçeneğiyle silinen mesajlar için geçerli yani karşı taraftan da mesajı silerseniz geri alma butonu aktif olmaz.

Peki, bu özelliğin amacı ne? Aslında günlük hayatta çok sık yapılan bir hatayı çözüme kavuşturuyor. Görünüşe göre bu özellik, bir mesajı karşı taraftan da silmek için ‘herkes için sil’ butonuna basacakken yanlışlıkla ‘benden sil’ diyerek mesajı sonsuza kadar kaybeden kullanıcılar düşünülerek yapıldı. Nihayet WhatsApp, yanlışlıkla silinen mesajları geri getirmeyi sağlayan işlevini başlattı.

Bununla birlikte, geçtiğimiz günlerde WhatsApp, uzun yıllardır kullanıcıların istediği bir özelliği daha başlattı. Popüler mesajlaşma uygulaması, kendine mesaj atma özelliğini de herkese sundu. Şimdiye kadar kendi kendinize mesaj atmak için önce numaranızı rehberinize kaydetmeniz ve ardından WhatsApp sohbetlerinde kendinizi bularak mesaj yazmanız gerekiyordu. Artık yeni bir sohbet başlatma ekranına tıkladığınızda, kendi numaranızı kaydetmemiş olsanız bile ilk sıralarda kendinizi görebileksiniz. 

WhatsApp, büyük grupların bildirimlerini otomatik olarak sessize almaktan, sessize alınan telefonlara otomatik rahatsız etmeyin modu getirmeye kadar onlarca yeni özellik üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Yakında popüler mesajlaşma özelliğine gelecek yeni güncellemelerle yeni özellikleri göreceğiz. 

 

Editör: Süper Kanal TV