AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, Cumhuriyet'in ilanının 99. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aslanlı Yol'un başındaki yerini almasının ardından başlayan tören, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ay yıldız bulunan çelengi Atatürk'ün mozolesine bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunması ile devam etti.

CHP'li vekil Suiçmez'den Adalet'in mülakat sonuçlarına tepki CHP'li vekil Suiçmez'den Adalet'in mülakat sonuçlarına tepki

Devlet erkanı mozoleden Misak-ı Milli Kulesi'ne geçtiği esnada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli yıllar sonra ilk kez birlikte görüntü verdi. Akşener ve Bahçeli, bir süre sohbet edip tokalaşarak temasa geçti.

AKŞENER'İN PARTİ KURMA SÜRECİ
Meral Akşener, 2007, 2011 ve Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili olarak meclise girdi. Kasım 2015 genel seçimlerinde partisinden milletvekili adayı gösterilmedi. Parti içi muhalefet yapmaya başlayan Akşener, MHP Disiplin Kurulu’nun aldığı kararla partiden ihraç edildi. 2017'de MHP ile yolları ayrılan Akşener, İYİ Parti'yi kurdu. Akşener'in partisi 2018 seçimlerinde barajı aşarak TBMM'de grup kuracak çoğunluğa ulaştı. İYİ Parti'nin şu an Meclis'te 37 sandalyesi bulunuyor.

Editör: Süper Kanal TV