Program öncesi Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu yönetim kuruluyla birlikte mahalle esnafını ziyaret etti. Mahalle meydanında yapılan programda vatandaşlara lokma ikram edilirken mahalle çocuklarına yönelik gençlik kolları tarafından çocuk oyun sahası kuruldu. Sahada oynamak isteyen çocuklar uzun kuyruklar oluşturdu.

MAHALLEMİZLE İSTİŞARE ETMEK İSTİYORUZ

Programın açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Mesudiye Mahalle Teşkilatı Başkanı Murat Bacak, “Saadet Partisi Mesudiye Mahalle Teşkilatı olarak mahallemizdeki sorunların çözümü için çalışmalarımız devam ediyor. Bugün mahallemizde altyapı, ulaşım gibi birçok sorun çözüm bekliyor. Bugünkü toplantımızda, bu sorunlarla ilgili mahallelimizle istişare etmek ve birlikte çözüm önerileri üretebilmek istiyoruz. Bizler Saadet Partisi olarak Mesudiye Mahallesi’ne her zaman değer verdik. Bugün bizlere ileteceğiniz konularla ilgili de çalışmalar yürüteceğiz. Programımıza katılan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

MESUDİYE MAHALLESİ’NİN BİRÇOK SORUNUNA HAKİMİZ

Ardından konuşan Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, “Her mahalle 1 İnegöl buluşmalarının 3.’sünü Mesudiye Mahallemizde gerçekleştiriyoruz. Bu buluşmanın mahallemize ve İnegöl’ümüze hayırlar getirmesini temenni ediyorum.  Saadet Partisi İnegöl Teşkilatı olarak bugün siz değerli Mesudiye sakinlerinin sorunlarını çözüm önerisi üretmek adına dinlemeye geldik.   Tabi ki bizler Saadet Partisi olarak Mesudiye Mahallemizin birçok sorununa hakimizi Altyapı çalışmaları esnasında aylarca çamurlu ve çukur bırakılan yollar nedeniyle mağduriyetinizi biliyoruz.  Birçok binada üst katlara zor çıkan sular nedeniyle yaşanan mağduriyetlere de hakimiz. Yine evlatlarımızın madde bağımlılığıyla ilgili yaşadıkları sorunlar gündemimizde.  Bunların yanında ATM eksikliği nedeniyle yaşanan sıkıntıları daha önceki görüşmelerimizde mahallelimiz bizlere iletti” ifadelerini kullandı.

BİZE VERİLEN YETKİLERİ MİLLETİMİZİN MENFAATLERİ DOĞRULTUSUNDA KULLANDIK

Saadet Partisinin tespit edemediği sorunları mahallelinin kendinden dinlemeye geldiklerini belirten Eroğlu, “Yapıcı muhalefet anlayışımızla, bizlere iletilen sorunların üzerinde çalışacağız ve çözümü adına gerekli baskıyı yapacağız. Saadet Partisi, Milli Görüş anlayışıyla 1969 yılından bugüne kadar milletimizin huzuru, barışı, refahı doğrultusunda gece gündüz çalışmalarını sürdürmektedir. Çünkü Saadet Partisi, ülkemizdeki birlikteliğin teminatıdır. Biz; adaleti, liyakati, istişareyi, ahlakı, şeffaflık ve denetimi plan ve programı esas alan bir yönetim anlayışına sahibiz. Bize ne zaman yetki verildiyse bu yetkiyi milletimizin menfaatleri adına kullandık. Sizlerin huzurunda bir kez daha beyan etmek istiyorum ki partimize verilen yetkilerin yine vatandaşımızın hizmeti doğrultusunda kullanacağımızdan şüpheniz olmasın.  Saadet partisi kutuplaştırıcı değil kucaklayıcıdır, ayrıştırıcı değil birleştiricidir.  Organizasyonda emeği geçen tanıtma, teşkilat komisyonu ve özellikle Mesudiye Mahalle teşkilatımız ile davetimizi kırmayıp icabet eden siz değerli Mesudiye mahallemizin sakinlerine teşekkür ederim” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Son olarak konuşan Saadet Partisi Siyasi İşler Başkanı Fikret Bayram ise şu ifadeleri kullandı;

BU ÜLKE BİR TEK BİZE PAHALI

“Biz bugün güzelce yaşamak için bir araya geldik. Saadet Partisi iktidarında, yaşamın her alanında güzelce yaşayacağız.  İktidara geldiğimizde ülkemizin tüm öz kaynaklarını milletimize harcayacağız. Dünya üzerinde zor dönemler atlatılıyor. Ekonomiler zor durumda. Aynı şeyler Türkiye için de geçerli ama insan sormadan edemiyor. Haberlerde duyuyoruz ki Bulgarlar sınırdan girmişler Edirne’de alışveriş yapmışlar kendi ülkelerine geri dönmüşler. Ben Gürcistan’a çok gittim. İlk gittiğim zamanlarda 1 TL veriyorduk 2 Lari alıyorduk. Şu anda gelinen süreçte adamlar 1 Lari ile geliyorlar bizden 4 TL alıyorlar. Yani şimdi eskiden Gürcistan’a gidip bir şeyler alabilmek ucuzken şimdi Gürcistan’dan vatandaşlar gelip bizim memleketimizden alışveriş yapıyor. Bu ülke Bulgar’a, Gürcü’ye Almancı’ya ucuz bir tek bize pahalı. Bunun nedeni ise iyi yönetilmeyişimizdir.

20 YIL BOYUNCA PROBLEMLERİNİZ ÇÖZÜLDÜ MÜ?

“Başka bir değinmek istediğim husus ise iyi şey yapıldığında desteklemeyen adam iyi adam değildir. Mesudiye de hayvan pazarı kalktı iyi mi oldu kötü mü oldu? Tabi ki iyi oldu. Yani kim yaptıysa teşekkür ederiz.  Biz iyi yapılanın hakkını vermesini bilen bir teşkilatız. Şimdi bir müjde verdiler, konut müjdesi. 2800 lira ödemesi var, yüzde 10 vatandaştan peşinat istiyorlar. Yine fiyat sabit değil enflasyon oranında artıyor. Asgari ücretli vatandaş nasıl 2800 lira her ay ödeyip, bir taraftan da ev kirası verip hayatını idame ettirecek? Geliştirdikleri politikalar vatandaşın derdine derman olmuyor. Değerli Mesudiye Mahallesi sakinlerimiz verdiğiniz oyların karşılığını alabildiniz mi? Sokaklarınızdan çok mu memnunsunuz? 20 yıl boyunca problemlerini çözüldü mü? Şehrin güzelleştirilmesi adına ne kadar mesafe kat ettik?  Birisi bana çıksın desin ki Mesudiye’nin yeni açılan bölgelerinde çok güzel şehirleşme yapıldı. Gelinen süreç ortada, memleketi yönetenler yönetemiyor. Programımıza katılanlara teşekkür ediyorum.”

Programın son kısmında söz mahalle sakinlerine verildi. Mahallelilerin paylaştığı sorunlar parti yöneticileri tarafından not alındı. İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, alınan notlar çerçevesinde çalışmalar yürüteceklerini ve bu çalışmaları kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

Editör: Süper Kanal TV