İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İnegöl’de Uzun Sokak girişinde nokta mitingi gerçekleştirdi. Uzun sokak girişinde kalabalığa seslenen Akşener insanların birbirine düşürüldüğünü ifade ederek “Bugün burada sizlerle olmaktan dolayı mutluyum. 20 Ocak 2020’den beri şehir şehir esnaf esnaf ilçe ilçe geziyorum. Türkiye’de çok uzun zamandır suçuluk buculuk üzerinden siyasetçiler birbirimizi kutuplaştırarak, komşuyu komşunun karşısına dikerek çok kolay oy alıyorlar. Dertlerin üzerinden çözümler üzerinden rekabet etsek vatandaş kazanır. Şuculuk buculuk üzerinden siz kavga ederken senin oğlun işsiz. Hâlbuki ayısı dayısı olanlar en iyi işlerde. Senin çocuğun KPSS’den 92 almış ama ayın yok dayın yok ataması olmadı” dedi. 314 bin TL maaş alan Bakan Yardımcısı olduğunu iddia eden Akşener “Senin çocuğun işssiz evde hanımın ne kaynatacak onu düşünüyor ama 5 maaş alan danışmanlar var. 5 maaş alan danışman senin gibi garip gurabayı yıkıp tekmeliyor ama karşılığı 5 maaş elbette haram olsun zıkkım olsun. 314 bin TL maaş alan bakan yardımcısı var. Sen emekli en düşük maaşın 2 bin 500 TL oldu diye sevinirken 314 bin TL maaş alan bakan yardımcısı var. Senin çocuğun asgari ücrete işsizliğe mahkûm edilmişken, ayısı olanlar dayısı olanlar 11 maaş alıyor. İşte bu harami düzeni ortadan kaldırabilmek için gerçek dertleri konuşabilmek için sizin adınıza rekabet oluşturmak için esnaf esnaf geziyorum. Bir iş yerindeki müşteri gibi seçmeninde velinimet olduğunu belirten Akşener “Esnafın dükkânındaki müşteri velinimettir, esnaf müşterisine haraket etmez hain demez ama siyasetçi için seçmen velinimet olmaktan çıktığı için hoşuna gitmeyen seçmene hain diyor terörist diyor nankör diyor. İşte aynı o dükkânların içindeki esnafın müşteri velinimettir dediği gibi siyasetçi içinde seçmen velinimet olmalıdır. Ne dedik bu harami düzeni birlikte yıkacağız helal oylarınızla yıkacağız.

Vatandaşın siyasileri tartacağını vurgulayan Akşener “Herkes benim gibi İnegöl’e bir kamyon polis olmadan gelecek sizle görüşecek. Siz bizi tartacaksınız hangimiz doğru işleri yapıyorsak onu destekleyeceksiniz. Yapmaya çalıştığım şey seçmenin velinimet olmasıdır, cepte keklik olmaktan çıkmasıdır. Bunun için besicinin derdini bileceksin çözüm üreteceksin. Esnafın derdini bileceksin çözüm üreteceksin. Siftahsız dükkân kapatmanın ne olduğunu bileceksin çözüm üreteceksin.

Savaştaki Ukrayna’dan yağ ithal edildiğini ve bununla övünüldüğünü söyleyen Akşener “Bu ülkede çiftçilik bitti. Dışardan ithal ediyoruz. Savaş olan Ukrayna’dan çiçek yağı ithal ediliyor. Ayıptır ayıp bununla övünüyorlar. Devlet olmanın özelliği aç açıkta insan bırakmamaktır. İstiklal savaşının olduğu yıllarda yanmış yıkılmış bir ülkede aç ve açıkta insan bırakmamak için çaba gösterenleri bugünkü evlatlarıysak o görevi yerine getirmeliyiz.”

Erdoğan’ın yüzüğüne vurgu yapan Meral Akşener “Hani yüzük vardı ya yüzük. O yüzük sahibi ne yapıyor, yüzük sahibi dünyanın en zenginleri ile âşık atıyor. Hey gidi hey bu yüzükten gemiciklere, bu yüzükten Hariri’nin cebine 24 milyar lira koymaya. Kimin bu para tabiî ki senin paran işte o para haram olsun zıkkım olsun. Bu yanlışlıklar kimsenin yanında kar kalmayacak. Onun için demokrasiyle helal oylarınızla bu harami düzeni bitireceğiz. Allah beni sizlere mahcup eylesin, Allah beni kul hakkı yiyenlerden eylemesin ve hesap sorsun. Bize de hesap sormayı nasip etsin.    Gerçekleşen miting sonrası Akşener Uzun Sokak’ta iş yeri ziyaretlerinde bulundu.