Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Bursa programı kapsamında İnegöl'e uğradığı. İlk programı İnegöl'de olan Erbakan inegöl'de esnafı ziyaret etti.  Yapılan ziyaretin ardından uzun çarşı girişinde toplanan 100'e yakın kalabalığıa hitap etti. Burada yaptığı konuşmada hükümete yüklenen Erbakan şunları söyledi. 

“Milli görüş ile yönetilmezsek başımıza gelecekleri hep ifade ettik. Bunlardan bir tanesi aç kalmak, bir tanesi işsiz kalmak diğeri de borca esir olmaktır diye yıllar boyunca söyledik ve bugün geldiğimiz noktada 20 senelik iktidar döneminin sonunda, milli görüş yönetiminden uzaklaşalı 25 senenin sonunda, bu söylediğimiz gerçeklerle yüz yüze geldiğimizi açık bir şekilde görüyoruz. Geçen sene bakanlığın kendi resmi verilerine göre 11 milyon 360 bin vatandaş, gıda yardımı alma mecburiyetinde kaldı. 5 milyon 700 bin haneye, sosyal yardım yapmak mecburiyetinde kalındı. Asgari ücret açlık sınırının altında. Emekli maaşları, açlık sınırının yarısı düzeyinde. Tane ile salatalık, tane ile muz, dilimle karpuz, kaşıkla salça satılan bir dönemi hep birlikte yaşıyoruz. Belediyeler, indirimli ekmek alınsın diye ekmek kuponları dağıtıyorlar, bunu hepiniz medyadan takip ediyorsunuz. Milyonlarca insan, pazarlardan akşamları arta kalanları toplamak mecburiyetinde kalıyor.

Asgari ücretin açlık sınırının altında olması demek, halkın yarısının açlık sınırında altında geliri demek. Emekli maaşının açlık sınırının yarısı olması demek, milyonlarca emeklinin açlık sınırının altında geliri olması demek. 20 senelik iktidar döneminin sonunda, aç kalmak maddesi ile apaçık bir şekilde karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz.Bugün Türkiye’de 10 milyon işsiz, 1.5 milyon üniversite diplomalı işsiz. Adana Belediyesi 200 işçi almak için ilan veriyor, 52 bin kişi işe girmek için başvuruyor. Milyonlarca genç işsizlikten kırılıyor. Bunu hepiniz yakınlarınızdan, akrabanızdan, kendi hayatınızdan biliyorsunuz.

Borca esir olmak 3. maddemiz. Vatandaşın bankalara borcu 20 senede 170 misli artmış. 6 milyar liradan, 1 trilyon 19 milyar liraya gelmiş vatandaşın bankalara borcu. Çiftçinin borcu, 2.5 milyar liradan, 180 milyar liraya gelmiş, 70 misli artmış. Sanayicinin, özel sektörün borcu, 88 milyardan 4.5 trilyon liraya gelmiş. Kamunun borcu, 250 milyar liradan, 3 trilyon 125 milyar liraya gelmiş. Vatandaşın borcu 170 misli artıyor, özel sektörün borcu 60 misli artıyor, çiftçinin borcu 70 misli artıyor, kamunun borcu 12-13 misli artıyor. Başta ne dedim? Milli görüş ile yönetilmezsek, başımıza üç tane felaket gelir. Borca esir olmak, işsiz kalmak ve aç kalmak. Bu örnekler, bu gerçeği açık bir şekilde ortaya koyuyor. Peki adaletten ne haber? Orada adaletten de eser kalmamış. KPSS yazılı sınavında 90 alanlar torpili olmadığı zaman mülakatta 40 verilerek eleniyor. Ne diyor bu ülkenin gençleri; bu ülkede 3 tane diplomalı olacağına, iktidara yakın bir dayın olsun daha iyi diyor. Torpilin olmadığı zaman, iktidara yakın adamın olmadığı zaman, istediğin yeterliliğe sahip ol, yine de bir makama, bir göreve gelmen mümkün değil. Bir kimse Fetöcü mü değil mi neye göre belirleniyor? AK Partili olup olmamasına göre. Eğer AK Partili ise Fetöcü değil ama AK Partili değil ise, muhalifse, bu sefer Fetöcü oluyor.

Artık çare var. Artık umut var, artık yeniden refah var diyoruz. Yeniden refah demek, adalet demektir. Yeniden Refah demek, herkese refah demektir. Ne kastediyorum adaletten, Yeniden Refah iktidarında Anadolu’nun en ücra köşesindeki kasketli Ahmet amca, hakim karşısında Cumhurbaşkanından en ufak bir farkı dahi olmadığını bilecek. İşte böyle bir adalet mekanizmasını hayata geçireceğiz. Hakkı üstün tutan bir adalet mekanizmasını hayata geçireceğiz. Güçlüyü haklı kılan değil, haklıyı güçlü kılan bir adalet mekanizmasını hayata geçireceğiz. Akrabalık yandaşlık, hemşerilik gibi kriterlerin hepsini kaldırıp atacağız, tek kriter; ehliyet, liyakat ve adalet olacak. Adaletin olmadığı yerde ekonomik gelişme de olmaz, kalkınma da olmaz, sanayi de olmaz, teknoloji de olmaz

Konuşmasının son bölümünde ise Milli görüş Lideri ve Saadet Partisi Genel Başkanı Merhum Erbakan'ın döneminde yapılan çalışmaları anlatması dikkatlerden kaçmadı.  Konuşmaların ardından Fatih Erbakan Yenişehir ilçesine hareket etti. 

Editör: Süper Kanal TV