Palyatif  Hemşireliği Sertifikalı Programı İnegöl Devlet Hastanesinde başladı. Eğitim Koordinatörü Sabit Kaçmaz nezaretinde başlayan eğitimler 30 Mayıs 2022 tarihinde son bulacak.  Palyatif  Hemşireliği Sertifikalı Programına 15'i ilçe dışında 3'ü İnegöl Devlet Hastanesinde çalışan hemşireler olmak üzere toplam 18 kişi katılıyor.  Uzman Doktorlar tarafında eğitim programlarına katılanlara 1 hafta teorik 2 hafta uygulamalı olarak eğitim verilecek. Eğitimlerini başarıyla tamamlanan hemşirelere sertifikalara verilecek.
Erdek Devlet Hastanesi  Palyatif bölümünde çalışan Hemşirelere Aysu Ekici yaptığı açıklamada şunları söyledi. Biz burada palyatif bakımı konusuna eğitim alıyoruz. İnegöl Devlet Hastanesi çok güzel planlı bir hastane olmuş. Ferah bir hastane her tarafının ışık alması çok güzel. Palyatif kliniği olarak bir çok bölgeye göre yatak sayısı fazla 52 yataklı buda çok güzel. Türkiye genelinde ön planda olan zaten İnegöl Devlet Hastanesi inşallah bu Türkiye geneline de yayılır. İnegöl'e daha önce hiç gelmemiştim ilk defa geliyorum tanıma fırsatım olacak güzel bir ilçemiz olduğunu düşünüyorum. 
Bursa Çekirge Devlet Hastanesinde çalışan Hemşire Sevgi Fevzioğlu ise şuanda burada palyatif hemşireliğiyle ilgili bir eğitim alıyoruz. Palyatif ülkemizde gelişmekte olan bir alan giderekten ihtiyacın artığı bir dal bu nedenle daha planlı programlı eğitimlerle daha donanımlı bir hale geliyor bizde kendimizi geliştirme amacıyla buradayız. İnegöl Devlet Hastanesi fiziki olarak çok güzel planlı işleyiş olaraktan güzel fikirler var. İnegöl'ü gelip giderken görüyordum güzel olmuş sanayileşmiş bir yer daha gezemeye fırsatımız olmadı ama ilerlenen günlerde gezme fırsatımız olacak inşallah. 

Bursa Çekirge Devlet Hastanesinde çalışan Hemşire Zeynep Gezgin palyatif bakımla ilgili olarak ağrı yönetimi, palyatif bakımıyla ilgili etik boyutu, Hasta ve hasta yakınlarıyla iletişim gibi güncel bilgilerle ilgili tekrar bilgi alıyoruz. İnegöl Devlet Hastanesi inanılmaz ferah hastalar 2 kişilik odalarda uygun koşullarda tedavi görmekte. Hastanenin farklı yerlerinde dikkat çeken tablolar ve güzel bir müzesi var. Müze gerçekten görüp görebileceğiz bir harika müze Çünkü sağlık alanıyla ilgili olduğu için gerçekten çok harika bir müze olmuş. İnegöl'ü dün biraz gezdik güzel bir AVM'si var güzel insanlarla sohbet edeceğiz yerler alanlar mevcut ben çok beğendim açıkçası. 

Uzman doktorlar daha sonra eğitime katılanlara Palyatif bakım felsefesi ilkeleri ve ülkemizde ki durumu , Palyatif bakımın yasal süreci,  Ağrı yönetimi, Yatak yaraları  başta olmak üzere daha bir konuda eğitimler veriliyor.