İnegöl Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamaları kapsamında şehirdeki 116 mahalle muhtarı için yemek tertip etti. Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, Jandarma Komutanı Binbaşı Ferruh Maden, Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren, Muhtarlar Derneği Başkanı Sami Çakmak ile muhtarların katıldığı yemekte, birlik beraberlik mesajları verilerek muhtarların bu özel günü kutlandı.

Yemek sonrası kısa bir teşekkür konuşması yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Sami Çakmak, “Aslında bizim bir günümüz değil, her günümüz böyle güzel olmalı. Çünkü bir 7/24 bu toplumun içerisindeyiz. Bu anlamda bu güzel geceyi bizlere hazırlayan Belediye Başkanımıza ve Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban ise “Hatırlamak ve hatırlanmanın çok güzel duygular olduğunu düşünüyorum. Bazen hatırlayan tarafta olmak, bazen de hatırlanan tarafta olmak… Öncelikle sağlık sıhhat içerisinde rabbim bizlere bu görevleri yapmayı nasip etsin. Göreve beraber başlayıp beraber bitiremediğimiz arkadaşlarımız oldu aramızda. Ben rahmeti rahmana kavuşmuş tüm muhtarlarımızı yad etmek istiyorum. Bugün bizler varız, bizden önce de birileri vardı ve yarın da başka birileri olacak. Bu köprünün altından nice sular akıp gitti. Bugün Allah bizlere nasip etti. Sizler de bizler de seçilmiş görev yapanlarız. Kimse istemez bir şeylerin sonuna gelindiğinde sokakta mahallede mahcup dolaşmayı. İmkanlar dahilinde şartları da zorlayarak tüm mahallelerimizde bizler eserler bırakmaya çalışıyoruz. Bizler hüsnizan ile vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizleri kırmayarak davetimize katıldığınız için de ayrıca teşekkür ediyorum. Tekrar 19 Ekim Muhtarlar Gününüzü kutluyorum” diye konuştu.

Kaymakam Eren Arslan da “Bu güzel ortamda bizleri buluşturan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Muhtarlık müessesesi bizim kültürümüzde çok önemli. Muhtar; yaşadığı köyde, mahallede sevilen, sayılan, akıl danışılan, sorun çözün, yeri geldiğinde küslükleri, dargınlıkları bitiren ve dünyada da yerel yönetim anlamında rol model olan bir sistem. Yüzlerce yıldır bu topraklarda başarılı bir şekilde sürüyor. Bu anlamda 2015 yılında Cumhurbaşkanımızın genelgesiyle 19 Ekim’i sembolik bir gün olarak Muhtarlar Günü olarak kutluyoruz. Güzel bir birlikteliğimiz var. Bu bizlere de güç veriyor. Bu vesileyle bir kez daha sizlerin gününü tebrik ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Arslan ve Başkan Taban Dernek Başkanı Sami Çakmak’a çiçek takdim etti. program toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile son buldu.