İnegöl Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, sönük geçti. İmar ve Plan değişiklikleri gündem oldu. 48 gündem, 6 takrir olmak üzere 54 madde görüşülerek karara bağlandı.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın meclis toplantısının yarısında çıkıp önemli bir toplantı için Bursa´ya gitmesi nedeniyle, meclisin 20 maddesi Başkan Vekili Turgay Yel´in nezaretinde görüşüldü.

TAHSİS EDİLDİ, BEĞENİLMEYİNCE GERİ ALINDI

Gündemin 43. Maddesinde yer alan tahsis edilen Yeni Gümrük yeri konusu görüşüldü. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, Bursa-Ankara Karayolu üzeri Huzur mahallesi mevkiinde 12 bin metrekare alan üzerine yapılması planlanan gümrük müdürlüğü yerinin uygun olmaması nedeniyle yeniden yer arayışının başladığı bildirildi. İnegöl Belediyesinin geçtiğimiz mecliste tahsis ettiği bin metrekareye yakın alanın yeniden geri alınması konusu oylandı. Bakanlığa tahsis edilen yer, bu mecliste oylanarak yeniden İnegöl Belediyesi bünyesine alındı.

İŞ-KUR YERİDE İPTAL EDİLDİ

Gündemin 44. Maddesinde yer alan, geçtiğimiz meclis toplantılarında İş-Kur´a tahsis edilen yer konusu da görüşüldü. Yerin yatırım programından çıkarıldığının belirtilmesi üzerine Alanyurt bölgesindeki İnegöl Belediyesine ait alanın tahsis işleminin iptali, oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

MÜFTÜLÜĞE VERİLEN YER GERİ ALINDI

Gündemin 45. Maddesinde yer alan Alanyurt bölgesindeki Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilen yerinde iptaline oy birliği ile karar verildi.

İKİ MAHALLEYE ERKEN UYARI  SİSTEMİ

46. maddede yer alan taşınırın devri konusu görüşüldü. Çitli ve Akbaşlar mahallelerinde konuşturulacak olan Tarımsal Meteorolojik Veri İstasyonları sistemlerinin kurulması için iki mahalledeki belediyeye ait yerlerin Bursa Büyükşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne devri sağlandı. Madde oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısında söz alan MHP´li Üye İsmail Karaman, “Kültür Sarayının yıkımına parti olarak onay vermiştik. Yıkım sonucunda çok güzel bir alan oluştu. O alan otopark olarak büyükşehre tahsisi yapılmadığı gibi iki gündür parklanma ile alakalı ücret tabelalarını görmeye başladık. Bu zaman içerisinde parklanma ücretlerinin çevredeki esnaftan alınmamasını öneriyoruz. Binaların cephe sağlıklaştırması ile ilgili çalışmalar yapıldı. Ahmet Akyollu caddesindeki hem işyeri hemde ev sahiplerinin, cephe sağlıklaştırma ücretleri ile alakalı mağduriyetlerin olduğunu biliyoruz. Bu konuda ücretlerde indirim olup olmayacağını sormak isterim.” Dedi.

Başkan Vekil Turgay Yel, “Kültür sarayının yerindeki otopark alanının oluşturulması gerekiyordu. Çünkü düzensiz bir durum söz konusuydu. Oradaki projemiz önümüzdeki seneye kaldı. Ücretle ilgili değerlendirme yapabiliriz.” Dedi.

Cephe sağlıklaştırma ile alakalı soruya cevap veren AK Partili Alper Taban, “Konuyla alakalı vatandaşlarımızdan gelen dilekçeler oldu. Onları incelediğimiz de kısmen vatandaşlarımızın haklı olduğu konusunda düşünceye vardık. Tabi uygulama geçmişte yapıldığı için bununla alakalı incelemenin uygun olacağını düşündük. Dolayısıyla da o bölgedeki iyileştirme yapılan apartman yöneticilerine haber göndererek, toplantı yapmak istediğimizi söyledik. Nihayetinde toplantıyı yaptık. Teknik bir inceleme yapacağımızı söyledik. Rakamın yüksek olduğu yönünde ifadeler oldu. Bizde konuyu inceliyoruz. Sonuç belli olduğunda bilgilendireceğiz. Zaten daha önce de meclis kararı alınmıştı; yüzde 50´yi vatandaşlar, yüzde 50´sini belediyemiz karşılayacak yönündeydi. Şu an için tahsil yapmıyoruz. Sonucu bekliyoruz” dedi.