İnegöl Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı Çarşamba günü yapıldı. 16 gündem ve 2 takrir maddesi olmak üzere toplam 18 konu görüşülerek karara bağlandı.

İnegöl Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı Çarşamba günü 14.30’da Sani Konukoğlu Konferans Salonnda gerçekleştirildi. Başkan Alper Taban’ın yönettiği mecliste 16 gündem, 2 takrir olmak üzere 18 madde görüşülerek karara bağlandı.

BAŞKAN TABAN’DAN COVİD-19 UYARISI

Meclis toplantısının açılışında konuşan Başkan Alper Taban, korona virüsle alakalı kimsenin rehavete kapılmaması gerektiğini ifade ederek maske, mesafe ve hijyen konusunda uyarılarda bulundu.

EVSEL ATIK TARİFESİNİ KOMİSYON GÖRÜŞECEK

İmarla ilgili maddelerin görüşülmesiyle başlayan meclisin 12. Maddesinde evsel katı atık bertarafı tarifeleri konusunda bilgilendirme yapan Başkan Taban, “Şehirlerin bir kısmında alınıp, bir kısmında alınmadığı konusunda bilgiler verdiler. Bakanlık bunun adının konulmasıyla ilgili çalışma yapıyor. Bununla alakalı temizlik işleri Müdürlüğümüz gereken neyse onunla alakalı bir çalışma yapıyor. Amacımız da bu maliyetlerin yıllara sarih düşürülmesiydi. Biz bu süreci almaya devam edecekmiş gibi yürüttük” dedi. Madde oy birliği ile komisyona havale edildi.

GERİ DÖNÜŞÜMÜ BELEDİYE TOPLAYACAK

Meclisin 13. Maddesinde ise geri dönüşüm toplama sisteminde kullanılmak üzere araç alımı konusu görüşüldü. Geri dönüşüm atıklarının artık belediye tarafından toplanacağı ifade edilirken, 4’ü motosiklet olmak üzere 7 aracın alınması konusu mecliste masaya yatırıldı. Konu hakkında bilgilendirme yapan Başkan Taban, “Geri dönüşüm sistemini de belediyemiz eliyle yapabilmek için çalışma başlatmıştık. İlk olarak bunu bertaraf firmalarıyla yapacağız ama kurduğumuz şirketle, malzemelerin işlenmesiyle alakalı çalışma yapacağız” dedi. Madde oy birliği ile kabul edildi.

AKHİSARDAKİ PARKLARIN İSİMLERİ DEĞİŞTİ

Mecliste Akhisar Mahalle Muhtarı Oktay Garip’in talebi üzerine bölgede bulunan bazı parkların isimlerinin değişmesi de görüşüldü. Muhtar Garip’in talebi doğrultusunda mahalledeki parklara; Ahıska Parkı, Pehlivan Koca Yusuf Parkı, Sultan Alparslan Çocuk Parkı, Şehit Türkan Bebek Çocuk Parkı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Meydanı Parkı, Nasrettin Hoca Neşeli Çocuk Parkı, 23 Nisan Çocuk Parkı ve Çamlık Dede Korkut Parkı isimleri verildi. Madde oy birliği ile kabul edildi.

CERRAH MAHALLESİNE SEMT PAZARI KURULUYOR

Meclisin 16. Maddesinde ise Cerrah Mahallesinde açık semt pazarı kurulması konusu görüşüldü. Cuma günü bin metrekare alanda 35 esnafın yer alacağı bir Pazar alanının oluşturulduğunu kaydeden Başkan Taban, 1 aylık süreçte pazarı hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi.

CERRAH’A MOBESE

Öte yandan, meclise sunulan takrir maddelerinde ise Cerrah Mahallesine MOBESE kurulması konusu gündeme geldi. Yapılacak MOBESE çalışmasına belediyenin 60 bin TL destekte bulunması konuşuldu. Madde oybirliği ile kabul edildi.

KAVŞAKLAR DÜZENLENECEK

İnegöl’ün her bölgesinde bulunan dönel kavşaklarda kural hatalarının önüne geçilmesi amacıyla tabela çalışması yapılması konusu takrir maddelerinde görüşüldü. Madde oybirliği ile trafik komisyonuna havale edildi.

Editör: Süper Kanal TV