İnegöl’ün içme suyunu ihtiyacını karşılayacak olan Hocaköy İçme Suyu Barajı, ödeneğe takıldı. 2016 yılında yapımına başlanan Temelden 100 metre yüksekliğe sahip olarak kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilen Hocaköy İçme Suyu Barajının yapımı durdu. 

2 aydır hiçbir çalışmanın yapılmadığı öğrenilirken; şantiye sahasının kapısına kilit vuruldu. Yüklenici firmanın Hocaköy barajı ile birlikte yaptığı Gemlik ilçesindeki Büyükkumla Barajı ve Karacabey ilçesindeki Yeşildere Barajı inşaatlarını tamamlamak üzere makine ve işçileri buralara götürdüğü ileri sürülüyor. 
inegöl hocaköy barajı

Ödenek sıkıntısı nedeniyle Hocaköy içme suyu barajındaki çalışmaların ne zaman başlayacağı bilinmezken; 2017 yılında baraj çalışmaları ödenek sıkıntısı nedeniyle bir kez daha durmuştu. 

Öte yandan barajın tamamlanması ile birlikte İnegöl merkezi ile Cerrah ve Yeniceköy ile çevre yerleşim yerlerine yıllık 28,38 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edilerek, bu yerleşim yerlerinin 2060 yılına kadar su ihtiyacı karşılanacak. 

Hocaköy Barajında, 3 Aralık 2015 tarihine yer teslimi yapılmış olup, fiili olarak 2016 yılı başlarında işe başlanıldı. Kil çekirdekli kaya dolgu baraj tipinde inşa edilen Hocaköy Barajı’nın toplam gövde hacmi 3 milyon 530 bin metreküp olup, temelden yüksekliği 100 metre. 18 bin 92 milyon metreküp suyun depolanmasını mümkün kılacak barajın 2020 yılında bitirilmesi öngörülüyor. 

Hocaköy barajı yükseklik ve dolgu hacmi açısından Bursa’nın en büyük projesi ve Türkiye genelinde şuanda inşa halinde olan barajların içinde önemli bir yere sahip.
Editör: Süper Kanal TV