Türkiye'nin içme suyu alanındaki en büyük yatırımları arasında yer alan Hocaköy İçme Suyu Barajının 2020 yılında hizmete açılacağı açıklanırken; ödenek problemi nedeniyle inşaatı birçok kez duran barajın yapımıyla ilgili yeni ihale yapılacak. Şuana kadar yüzde 30'luk kısmı biten barajın ne zaman biteceği ise belli değil.

İnegöllülerin yılın 12 ayında kaynak suyu kullanmasını sağlayacak olan Hocaköy İçme Suyu Barajının yapımı, 2016 yılından bu yana devam ediyor. Yaklaşık 4 yıldır devam eden çalışmada sadece inşaatın yüzde 30'luk kısmı tamamladı. Ödene sıkıntı nedeniyle bir türlü bitirilemeyen barajın normal sürede 2020 yılında bitirilip hizmete açılması planlanıyordu.

Ancak yıllardı kaynak suyu hasreti bulunan inegöllüler bu arzularına ne zaman kavuşacağı belli değil. İhaleyi alan firmanın şartları yerine getiremediği için yeninden ihaleye çıkıyor. Bakanlık yaptığı çalışmalar neticesin Hocaköy barajının ihalesi 2020 yılında tekar yapılacak. Yeni ihaleyle birlikte inegöllüler uzun bir aradan sonra kaynak su hasretine kavuşması bekleniyor.  Barajın tamamlanması ile birlikte İnegöl’ün 2050 yılına kadar su ihtiyacı karşılanacak.
Barajda, 18,92 milyon metreküp suyu depolanacak.

 

Editör: Süper Kanal TV