SMA hastaları zor günler yaşıyor. Onlardan biri de İnegöl ilçesinde ikamet eden minik Eda. Sağlıklı bir bebek olarak dünyaya geldi. Ancak zamanla kasları zayıfladı. Hareketlerinde kısıtlamalar meydana geldi, uzun bir süre bronşit hastalığı dolayısıyla yoğun bakım ünitesinde kaldı. 3 yaşında olan minik Eda, yaklaşık 3 yıldır evinde makineye bağlı olarak hayatta kalma mücadelesi veriyor. Minik Eda'nın annesi çocuğunun tedavisi için son umudu olan ABD'deki ilaçlar ve tedavi süreci oldu. Bunun için maddî imkansızlıklar sebebiyle bunlara ulaşamıyor. Anne yüreği kızı için kampanya başlattı hayırseverlerden gelecek bir yardım elini bekliyor. Yurt dışındaki tedavi masrafları 2 milyon EURO'yu geçiyor. Kampanya çerçevesinde şu ana kadar 600 Bin TL toplandı.
  Küçük kızın annesi Hatice Öz hayırseverlere seslenerek, kızının tedavisi için kendilerini yardım etmelerini istedi. Yaşadıkları zor süreci anlatan anne Öz şunları söyledi: 
  "Kızım için yıllardır mücadele ediyorum. Doğduğu zaman hiç bir şeyi yoktu. Büyümeye başladığı zaman önce kasları zayıfladı, sonra hareketleri kısıtlandı. Bronşit oldu, yaklaşık 2 aya yakın yoğun bakım ünitesinde kaldı. Bazı doktorlar 1 yaşına, hatta en fazla 2 yaşına kadar kızın yaşar boşuna uğraşma, kaderine terk edin dedi. Kızım şu anda 3 yaşında, Allah' şükürler olsun yaşıyor. Makinelere bağlı yaşıyor. Bunlar olmasa nefes alamaz yaşayamaz. Eda için elimden geleni yapıyorum. Onun tedavisi ancak yurt dışında, ama maliyeti yüksek. Bizler bir kampanya başlattık, yeni olmasına rağmen iyi gidiyor. Ben inanıyorum, İnegöllü hayırseverler bizlere yardımcı olacak. Eda'nın tedavisi için gereken 21 Milyon TL parayı toplayacağız. Yurt dışına gidip iyileşen çocukları görüyoruz, inşallah benim kızım da tedavi olup diğer çocuklar gibi yiyecek, içecek, koşacak, oynayacak. Eda doğduğundan bu yana boğazından hiçbir şey geçmedi, hep karnından beslendi. Buradan Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza sesleniyorum Allah rızası için bizlere yardım etsinler, benim gibi bir çok aile var. Böyle çaresizce bekliyor. Bu tip hastalığın tedavileri ülkemizde de olsun, ilaçlarını burada temin edelim, yurt dışına bağımlı olmayalım. Ayrıca bu çocukların fizik tedavisine ihtiyaçları var, 2 gün yetmiyor. Bunların tedavisini en az 5 güne çıkarsınlar".
  Eda içi başlatılan yardım kampanyasının hesap numaraları ise şöyle. KUVEYT TÜRK BANKASI TR32 0020 5000 0967 9955 0000 01 AÇIKLAMA: EDAYANEFESOL