Başkan Torun konuşmasında şunlari söyledi. Atatürk’ümüz tarafından çocuklara armağan edilen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Ulusal bayramlar; ulus bilincinin pekiştirildiği, mili birlik ve beraberlik duygularımızın yoğunlaştığı önemli günlerdir. Birinci Dünya Savaşı sonrası sarayda saltanat sürenler, kendi saltanatlarını garantiye alıp ana yurdumuzun emperyalistlerce işgal edilmesine ses çıkarmıyordu. 
Ancak esareti kabul etmeyen halkımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya İstiklal ya Ölüm” şiarıyla birleştiler. 19 Mayıs 1919 Atatürk’ümüz tarafından Samsun’da yakılan özgürlük meşalesi bir yılda bütün Anadolu’ya yayıldı.
Atatürk’ün çağrısıyla 23 Nisan 1920 ‘de Ankara’da toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisinin “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.” Kararlılığı tüm dünyaya ilan edildiği gündür.  Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışıyla yeni kurulan devletin vatandaşlık bilinci ile Evrensel İnsan Hakları ve demokrasi temelinin din ve vicdan özgürlüğüne dayanan çağdaş yönetim olacağı 102 yıl önce dünyaya ilan edilmiş oldu. Bu mücadelede başta Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere tüm Şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyoruz. İnegöl’ de anıttaki törene AKP ilçe örgütü ile milletvekilimizin katılmaması, günün anlam ve önemine dair konuşma yapılmayışı büyük bir eksikliktir. 

ŞÜKRÜNAİLİPAŞA İLKOKULUNUN düzenlemiş olduğu Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programına katılım sağlayarak coşkuyla kutladık. Emeği geçen okul müdürü, öğretmen ve öğrencilerimizi yoğun katılım gösteren halkımızı kutluyorum. Bundan sonraki ulusal bayramlarımızı anıtta halkımızla birlikte coşkuyla kutlayacağımız bilinci ve inancıyla tüm halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

                        

Editör: Süper Kanal TV