Türkiye’de gündemin ana başlığını Büyükelçilerin Kavala çağrısı oluşturuyor. Aralarında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa gibi ülkelerin Büyükelçilerinin de yer aldığı 10 Büyükelçi, Osman Kavala hakkında serbest bırakılması yönünde çağrıda bulunmuştu. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere çok sert tepkilere neden olan Kavala çıkışına ilişkin Abdülhamid Han Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Turgay Yazıcı açıklamalarda bulundu. 
Türkiye’nin farklı farklı senaryolarla sınandığını ifade eden Turgay Yazıcı, “Milletimizin sinir uçlarıyla oynamayı seven güruh, bugün yine haddini aşan bir çıkışla sahnede. 10 ülkenin kendini bilmez Büyükelçisi, PKK’ya terör örgütü diyemeyen 10 zevat kalkmışlar Soros'un Türkiye şubesi Osman Kavala’yı serbest bırakın diyor. Burayı Muz Cumhuriyeti mi zannettiniz. Karşınızda güçlü Türkiye Devleti var. Milletiyle, devletiyle bir ve birlik içerisindeki bu ülkede hangi senaryoyla gelirseniz gelin, istediğiniz kargaşayı çıkaramayacaksınız” dedi. 
Batı Trakya’da uygulanmayan AİHM kararlarının Osman Kavala’ya uygulandığını kaydeden Yazıcı, “Yunanistan, Batı Trakya Türk azınlığına karşı mahkum edildiği davalarda alınan kararları uygulamadı. Ama konu terörist Osman Kavala olunca herkesin dilinde bir AİHM türküsü. Biz millet olarak devletimizin her zaman arkasındayız. Buradan bir kez daha yüksek sesle ifade ediyoruz 2200 yıllık devlet geleneğine bağlılığı olan tüm kararlar, bizim için yemindir. Bu minvalde alınacak her karara, karşılığında yaşanacak her diyette gözümüz kapalı devletimizin yanındayız. Abdülhamid Han’ın duruşu, Mustafa Kemal Atatürk’ün cesareti bu milletin damarlarındaki kanda mevcudiyetini koruyor” diye konuştu.

Editör: Süper Kanal TV