İnegöl Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulunda çalışan Ayşe Soylu, Gündüz okul'a Akşam ise evine hizmet veriyor. 3 Çocuk annesi Soylu azmiyle  herkesinin takdirini topladı. Uzun bir aradan sonra açıköğretim Lisesinden mezun olarak liseyi bitirdi. Soylu'nun şimdiki hedefi ise Tıp  fakültesini kazanmak onun içinde çalışmalara başladı. Eğim camiasında ve öğrenciler tarafından çok sevilen Ayşe Soylu'nın lakapı ise Adile Naşit.  Temizlik işlerinin yanı sıra okullun bir çok ihtiyacını kendisi gideriyor. İyi derece Almanca'da bilen Soylu Arapça öğrenmek için çalışmalarına başladı. 

Ayşe Soylu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. Okumayı çok seviyorum okumak istemeyenlerede burada çağrıda bulunuyorum okusunlar.  Okuyan insanlar farklı şeyler öğreniyor okumak öğrenmektir başarmaktır güçtür kuvvettir. Okumayı seviyorum Devletimi seviyorum. 10 yıl önce  başladım okumaya tabi ki biraz geç bitti okulum fazla ders çalışamadığım için ama hiç pes etmedim her zaman mücadele ettim. Ortaokulu bitirdikten  sonra Liseyide okumaya karar verdim onuda bitirdim şimdide Üniversite okumak istiyorum. Hedefim Doktor, Avukat veya öğretmen olmak  tabiki  puanlarım nereyi tutarsa okumak istiyorum. Hem çalışıyorum Hem okuyorum zor oluyor ama şimdiki çocuklarımız okullarının değerini bilseydiler hiç  pesetmeden devam ederlerdiler hem çalışıp hemde okumak zor oluyor tabii ki. Ama şimdi çocukların yapması gereken okullarına gelip ardından evleri  gidip hazır yemeklerini yemek var ve ders çalışmak.  Şimdiki gibi banada aynı hizmeti yapanlar olsaydı ben bir üniversite değil bir kaç  üniversite bitirdim. Onun derdini bilmedikleri için okumanın değerini bilmiyorlar ama ben tüm gençlerimizin okumasını istiyorum.  Almanca'da bilen Ayşe Soylu onunla ilgilide şunları söyledi. Çocukten 1,5 yıl Almanya'da abimin yanında kaldım orada biraz Almanca öğrendim daha  sonra abimin eşi Türkiye'ye geldiğin bana Almanca öğretmeye devam etti bende öğredim bu dili. Hedefimde şuanda Almanca'nın yanına Arapça dilinide  eklemek. 

Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Burhanettin Özdemir, Ayşe hanım bu yaşta tüm gençlere örnek olacak şekilde dışardan ortaokulu daha  sonra Liseyi bitirdi şimdide hedefi Üniversiteyi okumak. Ayşe abla önce Okul Aile Birliğinde okulumuzda göreve başladı. Sonra hizmet alımı  kapsamında çalışırken, 2018 yılından itibaren de 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle geçici ve sürekli işçi kapsamında şuan okulumuzda çalışıyor. Ayşe abla gerçekten görevine işine aşık ender insalardan birtanesi. Okulumuzun gülü tüm öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz görevlilerimiz  bir bakımda Adile Naşit'i. Okulun her türlü temizlik işlerinin yanında kırılan dökülen onarılması gereken, boyaması badanası gereken herşeyi  kendisi yapıyor. 

Editör: Süper Kanal TV