Samsun'da Atatürk Onur Anıtı'na yapılan çirkin saldırıya tepkiler dinmiyor. Atatürkçü Düşünce Derneği şubeleri de ülke genelinde eş zamanlı açıklamada bulundu. ADD inegöl şubesi İnegöl Adliyesi’nde saldırıyı düzenleyen şahıslar hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından adliye binası önünde açıklamalarda bulunan ADD İnegöl Şube Başkanı Birol Atay “Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine, Atatürk ilke ve devrimlerine, özellikle Demokrasinin olmazsa olmazı Laikliğe ve Atatürk'ün manevi kişiliğine yönelik saldırıların giderek arttığını üzüntüyle görüyor, kaygıyla izliyoruz.

“CESARET BULDUKLARI ORTADA”

Bu saldırıların beyinleri yıkanmış kiralık faillerinin; "Keşke Yunan kazansaydı” diyecek kadar vatan ve millet bilincinden yoksun meczupları, alternatif tarih yazıcılığına soyunmuş sözde akademisyenleri, 21. yüzyılda saltanat ve hilafet özlemiyle yanıp tutuşan üniter ulus devlet karşıtı tarih cahillerini baş tacı eden kimi bildik çevrelerden cesaret buldukları ortadadır. Öte yandan; Mobese kameraları ile her yer ve herkes izlenirken, şehrin ortasındaki Atatürk Anıtı'na kamyonetle yanaşılıp, dakikalarca halatlar bağlanmak ve araçla çekilmek suretiyle gerçekleştirilmeye çalışılan bu saldırının nasıl olup önlenemediği (!) de ayrıca açıklanmaya muhtaçtır.

“MUSTAFA KEMALLER TÜKENMEZ”

Atatürkçü Düşünce Derneği; bütün bu alçak saldırıları olduğu gibi, Ulusal Kurtuluş Savaşımız’ın simge şehri, Atatürk'ün kutlu yolculuğunun ilk adımı, Gençlik ve Spor Bayramı ile onurlanmış Samsun Onur Anıtı’na kasteden bu son ihaneti de lanetlemekte, süreci sonuna kadar izlemeyi görevi saydığını kamuoyu ile paylaşmaktadır. Cümle hainler ve cesaretlendikleri iklimi yaratan aymazlar. Kuvayi Milliye şehitlerimizden emanet bu Aziz Vatan'da, "Gökte yıldız, denizde kum tükenir Mustafa Kemaller tükenmez" dedi.