Projenin yapılması planlanan alanda Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, DSİ Bölge Müdürü Yüksel Tazegül, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Ufuk Ay ve BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ile inceleme yapan Vekil Gürel, ihale sürecinde yapılan görüşmeler ve son durumla alakalı önce kendi girişimleri hakkında bilgi verdi. Beraberindeki heyetle birlikte yetkililerden bilgi alan Gürel, projenin tamamlanmasıyla birlikte İnegöl’ün yıllardır çözülemeyen önemli bir sorununu nihayete erdireceklerini söyledi.
 
Gürel “Malumunuz daha önce bu çalışma ile alakalı gelen yoğun talep ve bizim girişimlerimiz neticesinde öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesi ve Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin destekleriyle ihale sürecini başlattık. Tabi bürokrasi zaman zaman işi sekteye uğratsa da gerek pandemi gerek daha farklı ve bizim dışımızda iş akışını yavaşlatan nedenlere rağmen bu işi nihayete erdirmek konusunda kararlılığımızı gösterdik. Hem bakanlık düzeyinde hem genel müdürlük nezdinde işin takibini sıkı tuttuk ve bugün hamdolsun inşaat alanına geldiğimizde iyi ki uğraşmışız demekten kendimizi alamıyoruz. İnegöl’ün en ciddi projelerinden biri hayat bulmaya başladı. Bizden sonraki nesillerin hayırla yad edeceği bir hizmet, baki kalan bu kubbede hükümetimizin hoş bir sada bıraktığını görüp gurur duyuyoruz. İnşallah en kısa sürede bu projenin açılışı gerçekleştiğinde hep beraber bu gurura ortak olacak ve diğer projeler için kolları sıvayacağız. Biz icraat partisiyiz ve neredeyse her gün halkımızın sevgi ve teveccühünü kazanan bir hizmet hayata geçiriliyor. Tabi icracı bir Genel Başkan, milletine aşık bir Cumhurbaşkanının yol arkadaşları olarak biz de bu heyecanın bir parçasıyız, bundan da büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.
 
Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ise proje hakkında Ankara’da Vildan Yılmaz Gürel ve diğer milletvekilleri ile görüş alışverişinde bulunduklarını, süreci yakından takip ettiğini belirterek, inşaat alanında yerinde incelem için geldiklerini söyledi. Projenin ilerleme hızını takip edeceklerini söyleyen Vekil Işık, İnegöl ve Bursa için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Editör: Süper Kanal TV