Azize Zengin’in 3 evladı doğuştan görme engelli olarak hayatlarını sürdürüyor. 80  yaşındaki anne iki evladının bakımını kendisi yapıyor. Bundan dolayı Devlet tarafından kendisine 3 bin 600 TL destek veriliyor. İki oğluna da Devlet tarafından ayrı ayrı 975 TL  engelli maaşı bağlandı. 19 yıl sonra engelli kardeşler hayatlarının şokunu yaşadılar. Kendi iddialarına göre yapılan gelir testi sonucu her ikisinde engelli maaşları donduruldu. Onlar ise yapılanların haksızlık olduğunu savunarak duruma tepki gösterdiler.

34 yıldır görmediğini söyleyen Muhammed Zengin konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. İki kardeş görme engelliyiz 80 yaşında bir annem 2001’den bu yana engelli maaşı alıyoruz annemde bize baktığı için maaş alıyor.  Gelir tespiti diye bugün maaşımızı habersiz dondurmuşlar.  Allah rızası için yetkililer bizim maaşımızı bağlasınlar.  Biz hiç görmüyoruz bizim maaşlarımızı kesmişler biz ne yapacağız şimdi.  Doğalgaz, elektrik , fırın parası veriyoruz biz şimdi ne yapacağız. İş istiyoruz görmüyoruz diye işte vermiyorlar o zaman para verip maaşlarımızı neden kesiyorlar.  Tüm bakımlarımızı annem yapıyor  yetkililerden bir çare bekliyoruz. Kapıya çıkıyoruz diye maaşımızı kesiyorlar bu nasıl bir iş görmüyoruz diye dışarda hava almayalım. Ya bize iş verim sigortamızı yapın oturduğumuz yerde iş yapalım yada kesilen maaşlarımızı tekrar bize geri bağlasınlar. Hastalığımız doğuştan 3 kardeşiz üçümüzde göremiyoruz.  Doğuştan hiç birimiz göremiyoruz. Bir abim evli ona eşi bakıyor bizlere ise 80 yaşındaki annem. Tıpta bir çaresi yok bizim için hayatımızı böyle devam ettirmek zorundayız. Hastalığımızın her hangi bir tedavisi olmadığı için Devlet bize maaş verdi ama şimdi kestiler ne olacak bizim halimiz. Kapımıza alacaklılar gelirse ne cevap vereceğiz kendilerine ayda bin liradan fazla fırına veriyoruz aldığımız maaş oraya gidiyor çalışmıyoruz ki zaten. Ben burada Devlet büyüklerime sesleniyorum lütfen bizim durumuza el atsınlar.

48 yıldır görme engelli olarak hayatını sürdüren Necat Zengin ise konuşmasında şunları söyledi. 2001 yılından bu yana ben maaşı alıyorum neden kesiyorlar ne hakları var. Benim gözüm görse gidip sanayinde çalışır günde 400 lira para kazanırım ama görmüyor. Gittim iş aramaya bir fabrikaya oda beni kovdu başımıza bela olursun diye gönderdi. Askerliğe gittim yapamadım bana çürük verdiler.  Sayın Cumhurbaşkanımız bize bir hak tanımış Allah ondan razı olsun o olmasaydı halimiz daha da kötü olurdu. Ama görüyorsunuz aldığımız bir engelli maaşı vardı onu da kesmişler bizler şimdi hangi kapıya gideceğiz Allah rızası için bizlere yardım etsinler  yetkililer sesimizi duysunlar.

Anne Azize Zengin ise Allah rızası için iki oğluma bakıyorum  tüm bakımlarını ben yapıyorum 2 aydır dolabım boş duruyor benim çocuklarımın engelli maaşlarını bağlamalarını istiyorum.