Ukrayna'dan başlayan savaş sonrası Türkiye'ye tahliye edilen öğrencilerden Seher Güneş memleketi inegöl'de yaptığı açıklamada "Hiç bir ülke vatandaşlarını tahliye etmezken, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bizi yalnız bırakmadı ve ilk andan itibaren tahliye sürecini başlattı" dedi.

Rus askerlerinin Ukraynaya başlattığı savaş ve topçu atışları sonrası Dış İşleri Bakanlığı koordinasyonu ile Ukrayna'dan tahliye edilen Türk öğrencilerden Seher Güneş memleketi Bursa'nın İnegöl'de MHP İnegöl İlçe Başkanı Aytekin TORUN'u, MHP İnegöl Belediye meclis üyesi Ahmet Genç'i ve Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanlığını ziyaret etti.

Odessa kentinde Mimarlık eğitimi gördüğünü belirten Güneş, "Gece saatlerinde başlayan saldırının ardından konsolosluk ile iletişime geçtik. Bu sırada İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Bursa milletvekili Atilla Ödünç, Belediye Meclis üyesi Ahmet Genç ile irtibat kurdum. Kendilerine teşekkür ederim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bizi Ukrayna'da yalnız bırakmadı. Tahliye süreci hızlı bir şekilde başlatıldı. Bir başka ülke vatandaşlarının tahliye edildiğini duymadık ama ülkemiz bu konu duyarlı davrandı" dedi.

MHP İnegöl İlçe Başkanı Aytekin Torun," İlk andan itibaren irtibatta olduğumuz Seher kardeşimiz bugün memleketimize sağ salim geldi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiç bir vatandaşını savaş bölgesinde yalnız bırakmamıştır. Dış İşleri Bakanlığımızın etkili çalışması ile tahliyeler devam ediyor, millet olarak savaş nedeniyle üzgün olsakta, devletimizin orada yaşayan vatandaşlarımız üzerinde ki refleksi ve hızı bizleri sevindirdi" diye konuştu.

Editör: Süper Kanal TV