Türk Polis Teşkilatı'nın 177. kuruluş yıldönümü nedeniyle ülke genelinde birçok etkinlik ve tören düzenleniyor. Ülkenin ve vatandaşların güvenliğini sağlamak için canla başla, gece gündüz demeden çalışan Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü için ülke genelinde pek çok vatandaş, polis yakınlarının gününü kutluyor.

TÜRK POLİS TEŞKİLATI NE ZAMAN KURULDU?

Ülkenin ve vatandaşın güvenliğini korumak amacıyla canla başla mücadele eden Türk Polis Teşkilatı, modern anlamda 10 Nisan 1845 tarihinde İstanbul'da kurulmuştur. 'Polis' adı ile kurulan teşkilatın görevleri ise aynı tarihte yayınlanmış olan Polis Nizamnamesi'nde belirtilmiştir. Yabancı elçiliklere de duyurulan bu kuruluşun ardından huzurun ve güvenliğin devamlılığı için görevini sürdürmekte olan Polis Teşkilatı'nın kuruluşu, her yıl 4-10 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle ve törenlerle kutlanmaktadır.

POLİS HAFTASI ANLAM VE ÖNEMİ NEDİR?

10 Nisan 1845 yılında İstanbul'da kurulmuş olan Türk Polis Teşkilatı, hala 1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu gereğince örgütlenmiş ve 1934 tarihli 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile yetkilendirilmiştir. İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan bir genel müdürlük olan Türk Polis Teşkilatı, merkezde daire başkanlıkları, taşrada il ve ilçe emniyet müdürlükleri olarak örgütlenmiştir. Polis Teşkilatı, kuruluşundan bugüne ülkenin ve vatandaşın güvenliğinin teminatı olarak, gece gündüz çalışmaya devam etmektedir. Her yıl, kuruluşunun yıldönümünde, ülkenin güvenliğini sağlayan polislerimizi, yapmış oldukları fedakarlıklar ve emekleri için takdir ve teşekkürlerle kutlamaktayız.