Maden suyu içmek zararlı mı? İddialara yanıt geldi... Maden suyu içmek zararlı mı? İddialara yanıt geldi...

Özellikle akşam ve sabah saatlerinde Hamzabey Caddesi üzerinde oluşan trafik yoğunluğu nedeniyle yayaların karşıdan karşıya geçmekte güçlük çektiğini belirten Mustafa Adak, yaya geçitlerinin kullanılmadığına, sürücülerin de yaya geçitlerini kullanmaya çalışan yayalara yeterli hassasiyeti göstermediğine dikkat çekti. 
Bölgede çok sayıda yaralamalı trafik kazasının da olduğunu ifade eden Adak bu vesileyle yetkililere çağrı yaparak, caddeye özel farkındalık çalışmaları yapılmasını istedi.
Mustafa Adak açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
YAYA GEÇİTLERİ VAR AMA YAYALAR VE SÜRÜCÜLER DİKKAT ETMİYOR
“Yeni Mahalle Hamzabey Caddesi üzerinde akşam ve sabah saatlerinde meydana gelen araç trafiği nedeniyle yayalar karşıdan karşıya geçmekte güçlük çekiyor. Özellikle küçük yaştaki öğrenciler dakikalarca cadde üzerinden karşıdan karşıya geçmek için bekliyor. Bölgede daha önce çok sayıda kaza oldu. Öncelikle belirtmek istediğim husus, cadde üzerinde belirli aralıklarla yaya geçitlerinin olmasına rağmen büyük oranda ne öğrencilerin, ne büyük yaştaki vatandaşların ne de sürücülerin bu yaya geçitlerine dikkat etmemesi. Bu da var olan araç ve yaya trafiği keşmekeşini daha da artırmakta.”
FARKINDALIK ÇALIŞMALARI KARŞILIK BULDU
“İçişleri Bakanlığı tarafından son yıllarda üzerine düşülen yaya geçitleriyle alakalı farkındalık çalışmalarının karşılık bulduğu kanaatindeyiz. Özellikle İnegöl merkezinde kaymakamlık, belediye, emniyet, jandarma ve milli eğitim yetkilileriyle yapılan farkındalık çalışmaları sonucunda genel olarak yaya geçitlerinin doğru kullanımı artmış durumda. Yapılan bu çalışmalar ve gerektiğinde kesilen cezalar kurallara uyulmasına büyük oranda fayda sağlamıştır.” 
AYNI ÇALIŞMALAR CADDE ÜZERİNDE DE YAPILSIN
“Bu vesileyle farkındalık çalışmalarının Hamzabey Caddesi üzerinde de yapılması adına çağrıda bulunuyoruz. Yine yetkililerin bölgeyi inceleyerek, yaya geçitlerinin artırılması veya başka çözüm önerileri gibi hususların da değerlendirilmesini mahalle sakinleri adına istiyoruz. Yine bu farkındalık çalışmaları cadde üzerinde ki bilboardlarla da görsel olarak desteklenmelidir.  Yetkililer en kısa sürede çağrımıza kulak vererek bölgedeki kazaların ve acı senaryoların önlenmesi adına çalışmalarını başlatmalıdır. Tüm İnegöllülere huzurlu ve bereketli günler dilerim.”

Editör: Süper Kanal TV