Keşan'da ölümlü kaza Keşan'da ölümlü kaza

 Şebnem Erkan konuşmasında şu ifadelere yer verdi. Şimdiden duyuyoruz sokaklarda başıboş hayvanlar yüzünden tehdit altındayız cümlelerini. Sokak hayvanının başı boş olur, evet çünkü onların bir sahibi yok. Bakmak zorunda olanın vicdanın olması gerekirken, vicdanın varlığından rahatsız oluyor ise kişinin kendisini sorgulaması gerekir.  Kuduz vakasının yaşandığı yerde gerekli kısırlaştırma ve aşılamalar yapılmışmıdır acaba? Bu konuda çok çalışma yapılması gerekmektedir ki bu tür vakalar bir daha yaşanmasın. Köpekleri dağ başlarına bırakırken, yaban hayatta kuduz taşıyan hayvanlardan bu köpeklere hastalığın bulaşabileceği neden göz ardı edilir? Yaban hayatındaki kuduz ile mücadele neden yapılmaz?
Bizler hayvanları seviyoruz. Ama insanları özellikle yaşlı ve çocukları daha çok seviyoruz. Bizler doğayı ve tüm canlılığı huzur içinde yaşatmaya odaklanırız. 
Bu yüzden yıllardır KISIRLAŞTIRMA, AŞILAMA nin önemini her yerde anlatmaya çalışıyoruz. Şimdi burada suç kimde? Ölen yavrumuzda mı? ASLA! Ailesinde mi ? ASLA!  Isıran köpekte mi? ASLA!
 Suç KİMDE? Bu sorunun cevabı çok net. Bu tür vakalarda, öncesinde önlem almakta gecikenlerde değilmidir? Tüm canlıların hayatı çok önemlidir. Günümüzde hayvan severlere dil uzatan insanlar doldu her yerde. Hayvanlara düşman insanlar yarattılar. Sürekli bir kutuplaştırma, sürekli bir savaş hali yaratma ile boşa geçen zamanda hayvanlar mutsuz, insanlar mutsuz, her iki taraf da çaresiz kaldı. Oysa bütün bunlar yıllar önce önlenebilirdi. Şimdi yine bir sürü kavga, bir sürü düşmanlık fışkırıyor ağızlardan. Yazılar yazılıyor, küfür ediliyor, kavga ediliyor ama sonuç? Sonuç acı çeken bir sürü hayat. Küçük yavrunun ailesine sabır diliyorum.  Bu yüreklerin asla kaldıramayacağı bir acı. 
Ne insanların ne de hayvanların ölmesi gerekmiyor! 
İnegöl de kuduz ve aşılaması konusunda çok yoğun bir çaba var. İnegöl Belediyesi bu konuda duyarlı. İnegöl devlet Hastanesi de öyle. Dönem dönem köylerde ve yaban hayatta aşılama yapılıyor. Hayvan Isırık ve yaralama konularında hemen tedavi protokolü uygulanıyor. Bölgemizde uzun zamandır bir hastalık görülmedi. Bu önlemleri alan yetkililere teşekkür ediyoruz. 
Fakat yine de toplum olarak ta bilinçli hareket etmek zorundayız. Isırık ve yaralanma olaylarında muhakkak hastane ziyareti yapılmalıdır.
Kuduz vakasından hayatını kaybeden çocuğun kederli ailesine sabırlar diliyoruz. Elimizden geldiğince bilinçlenme yönündeki hareketlerimize devam etmek dileği ile sağlıcakla kalın

 

Editör: Süper Kanal TV